Έκανες απεργία ….απολύεσαι

1021

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Καταγγέλλουμε  την εργοδοσία του υποκαταστήματος της γνωστής αλυσίδας Bakers στον Άγιο Δημήτριο , για την προκλητική και παράνομη απόλυση συναδέλφου επειδή συμμετείχε στην απεργία της 2 Οκτωβρίου .

Ο συνάδελφος Α.Ζ. εργαζόταν για πάνω από 10 μήνες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα χωρίς ποτέ να  εκφραστεί παράπονο για την απόδοση του. Στις 2 Οκτωβρίου ενημέρωσε τηλεφωνικά την επιχείρηση ότι θα συμμετάσχει  στην 24ώρη πανεργατική απεργία που είχε προκηρύξει μεταξύ άλλων και το Συνδικάτο μας . Είναι ολοφάνερο ότι η επιλογή του συναδέλφου να διεκδικήσει  συλλογικά καλύτερους όρους εργασίας  και να εναντιωθεί μαζί με άλλους εργαζόμενους στο αντεργατικό νομοσχέδιο- τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση δεν άρεσε στην εργοδοσία η οποία στις 14 Οκτωβρίου τον απέλυσε χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση.

Η απόλυση του συναδέλφου ήταν μελετημένη και είχε στόχο να καλλιεργήσει την τρομοκρατία για όποιον σηκώνει κεφάλι με στόχο τον παραδειγματισμό και την τιμωρία .

Η στάση του Bakers δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό , έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών περιστατικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκδικητικών απολύσεων όπως αυτής του συναδέλφου στο Electra Metropolis  . Το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο , οι ξενοδόχοι και οι αλυσίδες επισιτισμού  , με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων και εργαλεία τα αντισυνδικαλιστικά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται κατά παραγγελία τους , εξαπολύουν ευθεία επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία ,ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των εργαζομένων.

Καλούμε την εργοδοσία του Bakers να πάρει πίσω ΤΩΡΑ  την εκδικητική απόλυση.

Δεν θα επιτρέψουμε να τιμωρηθεί όποιος διεκδικεί και παλεύει