ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙ∆ΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

1251

Η κυβέρνηση της ΝΔ  έχει τεράστιες ευθύνες  για την νέα εξάπλωση της πανδημίας ενώ συνεχίζει να αδιαφορεί για την υγεία και τις ανάγκες του λαού δίνοντας προτεραιότητα μόνο στην προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου .

Ενώ ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας αυξάνεται ραγδαία , επιλέγει να μην ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε εξοπλιστικά προγράμματα και κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχει ανάγκη για να επιβάλει την πολιτική της . Την ώρα οι εργαζόμενοι βιώνουν την απόλυτη φτώχεια χρηματοδοτεί προκλητικά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους επιταχύνοντας ταυτόχρονα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα εν μέσω lockdown.

Το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού , χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς για να μην επιβαρυνθούν οι μεγαλοξενοδόχοι και οι Tour operator , συνέβαλε στην μεγαλύτερη διασπορά του ιού βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον λαό και κυρίως όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα.

 

Εδώ και 8 μήνες η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον κλάδο του Τουρισμού , βιοπορίζονται με επιδόματα πείνας ή απασχολούνται όποτε και αν έχει ανάγκη η επιχείρηση  σε συνθήκες γαλέρας και μεγάλης εντατικοποίησης .Αντί να πάρουν μέτρα που θα διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και θα καλύψουν τις απώλειες στα εισοδήματα μας , φέρνουν ένα νέο αντεργατικό έκτρωμα με τις υποδείξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων , τσακίζοντας  κάθε έννοια μόνιμης και σταθερής εργασίας , καταργώντας τις ΣΣΕ , ελαστικοποιώντας περεταίρω την εργασία , νομιμοποιώντας τις  απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση του 8ώρου .

 

Ταυτόχρονα θέλουν να επιβάλουν το δόγμα νόμος και τάξη παντού εφαρμόζοντας  άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις , απαγορεύοντας την απεργία ενώ επιδιώκουν να χτυπήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα με αντισυνδικαλιστικές διατάξεις που θα βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα , στην δράση και τον ζωντανό διάλογο μέσα σε αυτά .

 

Οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι , οι μεγαλοξενοδόχοι και οι αλυσίδες εστίασης , που μέσα σε 8 χρόνια πλούτισαν από τον μόχθο μας εισπράττοντας πάνω από 120 δις,  όχι μόνο  διατηρούν τα κέρδη τους ανέπαφα αλλά ετοιμάζονται να εισπράξουν  νέες γενναίες επιδοτήσεις , φοροελαφρύνσεις και εισφοροαπαλαγές φορτώνοντας το κόστος της πανδημίας στα γνωστά υποζύγια , δηλαδή τον φτωχό λαό . Το θράσος τους ξεπερνάει κάθε όριο καθώς ζητούν νέες μειώσεις σε μισθούς , επιβολή υποκατώτου , μονιμοποίηση της εκ περιτροπής εργασίας και όλων των άλλων  «έκτακτων» μέτρων που ισοπεδώνουν τα εργατικά δικαιώματα και  τις κατακτήσεις αγώνων  .

 

Η Δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό , δεν θα επιτρέψουμε να γίνει μπίζνα

 

Απαιτούμε Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων  , να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές που κερδοσκοπούν , χωρίς αποζημίωση , να ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας με κάλυψη των κενών με μόνιμο  υγειονομικό προσωπικό , χρηματοδότηση σε  υποδομές και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την λειτουργία όλων των δομών υγείας  , να προστεθούν κρεβάτια σε ΜΕΘ , να αξιοποιηθούν κενά δημόσια κτήρια . Ενίσχυση της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας και µαζικά δωρεάν τεστ του πληθυσμού.

 

Το εργατικό κίνημα δεν θα «μείνει σπίτι» , οι αγώνες δεν θα μπουν σε καραντίνα 

 

Κρατάμε την εμπειρία από όλες τις μάχες που δόθηκαν τους τελευταίους μήνες , δεν κάνουμε πίσω και δεν τρομοκρατούμαστε από το όργιο καταστολής . Στις 17 Νοεμβρίου  έσπασε η χουντικού τύπου απαγόρευση στους δρόμους , Στις 26 συνεχίζουμε με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  ενάντια στις δολοφονικές επιλογές της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης , για να αποκρούσουμε  τις επιθέσεις της κυβέρνησης του θανάτου και της αστυνομικής βίας .

Η νέα φάση απαιτεί αυξημένα αντανακλαστικά , συνολική πολιτική απάντηση στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν Κυβέρνηση -ΕΕ- Κεφάλαιο. Για μας το κεντρικό ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει την κρίση; Το κεφάλαιο από τον συσσωρευμένο πλούτο ή η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα; Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη

Την Κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο από τα κέρδη του όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός!

 

Να διασφαλιστεί το εισόδημα και οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στο κλάδο , να καλυφθούν όλες οι μισθολογικές απώλειες .

ΣΣΕ υποχρεωτικές με αυξήσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας  -όχι στο επίδομα φτώχειας των 534 ευρώ.

Άμεσα μέτρα υγειονομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς, μαζικά τεστ με έξοδα των επιχειρήσεων

Επίδομα ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Απαγόρευση απολύσεων – κατάργηση ελαστικής εργασίας – εργολαβικών εταιριών , μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους .
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νομοσχεδίων .
 • Καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας
 • Ένταξη σε μηχανισμό στήριξης που θα εξασφαλίζει εισόδημα 800 ευρώ  το μήνα , όλων των εξτρά , των συμβασιούχων  και των εργολαβικών που έληξαν οι συμβάσεις τους .
 • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη για όλους τους εποχικούς με ταυτόχρονη παράταση του επιδόματος ανεργίας
 • Υποχρεωτικές απολυμάνσεις σε ξενοδοχεία , αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας
 • Έκτακτες Άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για γονείς ανηλίκων  ,
 • Μείωση του χρόνου εργασίας- 6ωρο, πενθήμερο- χωρίς μειώσεις του μισθού
 • Αξιοπρεπείς δηµόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες χωρίς συνωστισμό
 • Στήριξη του ΕΣΥ – Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού
 • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε δήµους, σχολεία, συγκοινωνίες και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες
 • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών , 15 παιδιά ανά τάξη
 • Κλείσιµο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και απεγκλωβισµός των προσφύγων

 

Ας σταματήσουν να μας λένε, «δεν έχουμε λεφτά». Ας αντλήσουν πόρους από την παύση πληρωμής και την διαγραφή του  ληστρικού χρέους που δημιούργησαν οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες με τα θαλασσοδάνεια , ας  πάψουν να σκορπάνε  το υστέρημα του λαού στους καναλάρχες

Η υγεία και οι ζωές μας έχουν αξία!

                                  26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ