ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων

1204

Την Πέμπτη 19/1/2020 , στις 9πμ. Δικάζονται 7 μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων. Το 2014 μετά από κινητοποιήσεις και επαναπροσλήψεις στα μαγαζιά «Σαλαντίν» και «Βοτανοπωλείο» οι εργοδοσίες των παραπάνω καταστημάτων εστίασης καταθέτυν μυνητήρια αναφορά σε 7 μέλη του ΣΣΜ.με τις κατηγορίες της απειλής σε εκβίαση και της ηθικλης αυτουργίας. Παράλληλα , οι δικαστικές αρχές δεν διστάζουν με την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και με τα χέρια λυτά λογώ των αντεργατικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει η ΝΔ αναβαθμίζουν την υπόθεση αναθέτοντας την Ερέυνα στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της ΓΑΔΑ σε μια προσπάθεια εφαρμογής του δόγματος «Νόμος και Τάξη» άρα και της ποινοκοποίησης των αγώνων μας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας το έδαφος που έστρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καταλύει με σφοδρότητα εργασιακά δικαιώματα, καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις ΣΣΕ, προστατεύει τους εργοδότες, απελευθερώνει τις απολύσεις και χτυπάει το μάχιμο συνδικαλισμό στο πρωτοβάθμιο πεδίο οργάνωσής του, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πρόθυμος στο πλευρό της κυβερνητικής εξουσίας, διώκει συνδικαλιστές που αντιδρούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιδιώκει να τους φιμώσει.

Είναι  και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ και των ομόσταυλων της στην Ομοσπονδία που θεωρεί πειθαρχικό παράπτωμα τον μαχητικό αγωνιστικό συνδικαλισμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων, στοχοποιεί και διώκει συνδικαλιστές εξαιτίας των αντιλήψεών τους και της συνδικαλιστικής τους πρακτικής και δεν έχει βγάλει μισή ανακοίνωση για τις συνθήκες εργασίας στο Κλάδο.

Για εμάς ένα πρέπει να είναι ξεκάθαρο:

Να καταργηθεί κάθε αντιδραστικός, αντισυνδικαλιστικός και απεργοκτόνος νόμος, που καταστρατηγεί το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται, να απεργούν, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Άμεση αθώωση και των 7 συναδέλφων που δικάζονται-Οχι στην ποινικοποιηση των αγώνων μας.

Αγώνες στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών.