ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

1729

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων εκφράζει  την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους σε όλες τις περιοχές της χώρας καθώς και τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των αδικοχαμένων  συμπολιτών μας που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα. Συνάδελφοί μας κινδύνεψαν κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους, εκκενώθηκαν ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια κάηκαν ολοσχερώς χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε αν υπάρχουν θύματα.

Οι πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, οι οποίες καταστρέφουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις αλλά και κατοικίες, αφαιρώντας τη ζωή συνανθρώπων μας, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, την ανεπάρκεια των υποδομών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καθώς και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα  απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν  οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης. Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6979673364, 6975801147, 6974010107, 2103830380, 2292025328

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ