ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΓΕΥΣΕΙΣ” ΓΙΑΤΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ

1608
apolysi-egkiou-fournos-tou-pappou

Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα μετανάστη στο Περιστέρι στο σουβλατζίδικο ¨ΒΕΑΚΗ 56”¨επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

 

Δύο θανατηφόρα ατυχήματα διανομέων στα Χανιά μέσα στο Γενάρη

 

Εργατικό ατύχημα διανομέα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του στο Ηράκλεο

 

Ξυλοδαρμός διανομέα με σιδερογροθιές στη Θεσσαλονίκη επειδή αρρώστησε

 

200.000€ για συκοφαντική δυσφήμιση από τέσσερεις διανομείς στη Θεσσαλονίκη ζητάει το αφεντικό, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και απολύθηκαν εκδικητικά.

 

Τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι η πάγια τακτική και οι μεθοδεύσεις που ακολουθούν τα αφεντικά απέναντι σε κάθε αντίσταση των εργαζομένων και φουντώνουν στον κλάδο του Επισιτισμού με την πολιτική σύμπραξη της Κυβέρνησης.

 

Στη λίστα των παραπάνω καταγγελιών έρχεται να προστεθεί άλλη μία άδικη κι εκδικητική απόλυση διανομέα στην καντίνα “Εν Θερμώ Γεύσεις” στον Κολωνό, επειδή αρρώστησε!

 

Ο Α.Ν ξεκίνησε την εργασία του ,ως διανομέας, στο συγκεκριμένο κατάστημα τον Σεπτέμβρη του 2018 και  εργάστηκε συνολικά πέντε μήνες εκ των οποίων τους δύο πρώτους ήταν εντελώς ανασφάλιστος. Απασχολούνταν  6ήμερο  10ώρο ενώ  δηλωνόταν 4ώρο – πενθήμερο . Ο συνάδελφος ο οποίος έχει οικογένεια με ένα ανήλικο παιδάκι ,  μπροστά στην ανάγκη για εργασία αποδέχτηκε να εργαστεί με μισθό πολύ λιγότερο από αυτόν που προβλέπει ο νόμος για αυτές τις ώρες απασχόλησης . Για το αφεντικό του όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς μήνα κατέβαλε τα 2/3 του μισθού που είχαν συμφωνήσει .

 

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Α.Ν ενημέρωσε ότι θα απουσιάσει από την εργασία του για τρείς ημέρες λόγω σοβαρής ασθένειας προσκομίζοντας και τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις που απαιτούνται για την αιτιολογία της αναρρωτικής άδειας . Στις 14/1/2019 ενημερώθηκε από τον εργοδότη ότι απολύεται καθώς η 3ήμερη απουσία του λόγω ασθένειας ήταν δείγμα αδιαφορίας  προς την επιχείρηση . Εκτός από την παράνομη απόλυση ο εργοδότης αρνήθηκε να πληρώσει , δώρα επιδόματα και δεδουλευμένες οφειλές προς τον εργαζόμενο τις οποίες δεν είχε καταβάλει σε όλο το χρονικό διάστημα που εργαζόταν .

Μετά την απόλυση του, ο εργαζόμενος ,ο οποίος είναι μέλος τους συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού , ενημέρωσε το σωματείο του και προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας .

 

Η μόνη απάντηση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επικρατεί στον κλάδο μας  με τις πλάτες των εκάστοτε Κυβερνήσεων,  ΣΕΤΕ ,ΕΕ και ΣΕΒ , δεν μπορεί να είναι η ατομική διαπραγμάτευση με τα αφεντικά.  Η λύση περνάει  μέσα από τον μαζικό συλλογικό αγώνα ,μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.  Με την οργάνωση μας στα ταξικά σωματεία,  εκεί που η δράση ξεκινάει από εμάς για εμάς και όχι για την εργοδοσία . Τα παραδείγματα του προηγούμενου έτους δείχνουν ότι  εκεί που σηκώνουμε ανάστημα , ο αγώνας μας είναι νικηφόρος , γιατί είναι δίκαιος , είναι συλλογικός, είναι πραγματικά μαχητικός.

 

Να σηκώσουμε το γάντι που μας πετάει η εργοδοσία καθημερινά. Να μεταφέρουμε τον αγώνα στην δική τους “μεγάλη περιοχή “του γηπέδου . Να μην τσιμπάμε στα εκάστοτε τυράκια της Κυβέρνησης και του ΣΕΤΕ , για αυξήσεις σε μισθούς,  την στιγμή που κάθε μέρα βλέπουμε τον πλούτο που παράγουμε να τον καρπώνονται μεγαλοξενοδοχοι , εστιάτορες και αλυσίδες.

 

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον συνάδελφο μας έξω από το μαγαζί “Εν Θερμώ Γεύσεις” στην οδό Πολυκράτους στην Ακ.Πλάτωνος το Σάββατο 9/2 στις 12:30μμ  και στην Τριμερή Επιθεώρηση στις 13/2 στις 9:00πμ.

 

                       

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

Πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών που χρωστάει η εργοδοσία.

 

Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στο συνάδελφό μας.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΉ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ