Δικαιώθηκε η συνάδελφος που απολύθηκε γιατί ήταν έγκυος

3005

Το δικαστήριο με την απόφαση του δικαιώνει πλήρως την συνάδελφο καθώς έκρινε άκυρη την απόλυση της από την επιχείρηση «Φούρνος του Παππού» στο περιστέρι . Σύμφωνα με αυτήν ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί την εργασία της και να την απασχολεί στην ίδια θέση , με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενώ σε αντίθετη περίπτωση απειλείται με χρηματική ποινή 300 Ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης . Επίσης υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλει μισθούς , δώρα και επιδόματα καθώς και τόκους υπερημερίας για όλο το χρονικό διάστημα από την ημέρα που παρανόμως κατήγγειλε την σύμβαση της ενώ λόγω της προσβολής που υπέστη η εργαζόμενη  από την παράνομη  συμπεριφορά του  , τον υποχρεώνει να της καταβάλει χρηματική αποζημίωση που όρισε το δικαστήριο  για ηθική βλάβη .Τέλος το δικαστήριο καταδίκασε τον εργοδότη στην καταβολή των δικαστικών εξόδων της συναδέλφου και του συνδικάτου .

Η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση ανάδειξε από την πρώτη στιγμή αυτό το περιστατικό και μαζί  με το συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής  πρωτοστάτησαν στον σκληρό αγώνα για δικαίωση . Σε μια περίοδο που οι εργοδότες , με τις πλάτες της κυβέρνησης και την ανοχή του υποταγμένου συνδικαλισμού ,  κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων , ο δρόμος της καταγγελίας  , της οργάνωσης στα ταξικά συνδικάτα και της συλλογικής δράσης απέναντι στην αυθαιρεσία ,  αποτελεί το μοναδικό όπλο αντίστασης . Η Κατερίνα επέλεξε να τον ακολουθήσει , επέλεξε να μην υποταχθεί και βρήκε στο πλευρό της ολόκληρο το κίνημα , η στάση της αποτελεί παράδειγμα για κάθε εργαζόμενο που υπομένει την ακραία εκμετάλλευση και ακόμα δεν έχει αντιδράσει .

Συνεχίζουμε μέχρι την οριστική νίκη καθώς θυμίζουμε ότι ο εργοδότης με στόχο να μας τρομοκρατήσει έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της Κατερίνας . Είναι όμως σίγουρο ότι με όλους μας στο πλευρό της  και πάλι θα φάει τα μούτρα του .

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ