Δυναμική κινητοποίηση στα πλαίσια της Πανελλαδικής μέρας δράσης των εργαζομένων στον Τουρισμό

1975

Η χθεσινή Πανελλαδική ημέρα δράσης που οργανώθηκε από σωματεία του κλάδου , έβγαλε στο δρόμο πολλούς εργαζόμενους ενώ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις σε  περιοχές όπως την Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, τη Ζάκυνθο, την Πρέβεζα και την Πάργα . Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε την μάχη με αιτήματά που αφορούν την προστασία του εισοδήματος, της υγείας και της επιβίωσής μας , έχοντας απέναντι  την κυβερνητική αδιαφορία ,που επιζητά να ικανοποιήσει μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου ,την εργοδοτική ασυδοσία και την άνευ όρων συνθηκολόγηση με τα αφεντικά, των εκπροσώπων του υποταγμένου συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ)  .

Το κεντρικό μήνυμα που στέλνουμε  με όλες αυτές τις κινητοποιήσεις της περιόδου είναι πως δεν θα το βάλουμε κάτω εύκολα , ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης επιδιώκοντας την κλιμάκωση με κάθε τρόμο και κάθε μέσο . 

Στα πλαίσια της ημέρας δράσης το συνδικάτο Αττικής είχε προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας . Η συμμετοχή ήταν μαζική ενώ το παρόν έδωσαν και αρκετά επιχειρησιακά σωματεία , ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου όπου εκεί τέθηκαν όλα τα αιτήματα όπως αποφασίστηκαν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες στα σωματεία μας . Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο κλάδο μέσα από τις λεγόμενες  δουλεμπορικές εταιρείες  , οι οποίοι παραμένουν χωρίς κανένα εισόδημα και έξω από κάθε μηχανισμό στήριξης από τον Μάρτιο . Η συγκέντρωση είχε παλμό και έγιναν παρεμβάσεις από μέλη των Διοικήσεων και εργαζόμενους του κλάδου όπως ο  ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης , ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένος στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας του κλάδου , ο Μανόλης Καμηλάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Hilton» και της ΚΔ του κλαδικού συνδικάτου , η Αναστασία Κατσώνη, από το Σωματείο στο «Royal Olympic», η Σίσσυ Ρανού, από το Σωματείο στο «Zafolia», ο Βαγγέλης Καρατζάς, πρόεδρος του Σωματείου στο «Marriott», ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου και της Επιτροπής Νέων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Γιάλτρων – Αγ. Γεωργίου Λιχάδας, μεταφέροντας την αγωνία και τα αιτήματα εργολαβικών εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Club Mediterranee Gregolimano» που δεν μπορούν να λάβουν, όπως οι άλλοι συνάδελφοι τους επίδομα ανεργίας με 50 ένσημα αλλά απαιτείται να συγκεντρώσουν 100.

Η στάση της κυβέρνησης μέσο του υπουργείου για ακόμα μια φόρα υποσχέθηκε ψίχουλα για τους εργαζόμενους ενώ στα πλαίσια της προκλητικής και μονόπλευρης στήριξης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου , την ώρα που οι εργαζόμενοι πεινάνε ,  μας ανακοίνωσε την πρόθεση  να δοθεί παράταση στην υποχρέωση χορήγησης των κανονικών αδειών (που έπρεπε να δοθούν μέχρι το τέλος του 2020 ) ως  το Μάρτιο του 2021. Κάναμε ξεκάθαρο στο υπουργείο πως αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση ,όσες μέρες προβλεπόμενης αδείας δεν δοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου θα πληρωθούν κανονικά , φτάνει πια με τα δωράκια προς τους μεγάλο εργοδότες ,την φοροασυλία και τις εισοφοροαπαλλαγές που πληρώνονται από το υστέρημα του λαού ,   να πληρώσει επιτέλους το μεγάλο κεφάλαιο .