ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021- ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

1139

Πέρασε ένας χρόνος και κάτι παραπάνω από το περσινό πρώτο lockdown. Σε αυτό τον ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, συνολικά η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία έχουμε σηκώσει στις πλάτες μια κρίση που μας φόρτωσαν. Μια κρίση υγειονομική, οικονομική αλλά ουσιαστικά βαθειά πολιτική. Πλέον μετά από 1 χρόνο πανδημίας και με τους περισσότερους εργαζόμενους στον κλάδο σε αναστολή σχεδόν 9 μήνες οι μάσκες έχουν πέσει και το δίπολο είναι ξεκάθαρο. Οι ζώες μας απέναντι στα κέρδη τους.

Σχεδόν 135 χρόνια από το Σικάγο του 86’ η Κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, εκμεταλλευόμενη την πανδημία φέρνει προς ψήφιση ίσως ένα από τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια των χρόνων της κρίσης.  Το Ν/Σ Χατζηδάκη φωτογραφικά παρουσιάζοντας τις αιχμές του δόρατος φέρνει επίσημα κατάργηση του 8ωρου, της έννοιας της υπερωρίας, τζογάρει τις ασφαλιστικές εισφορές μας, αφήνοντας μας ακάλυπτους υγειονομικά, καταργεί το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό, δημιουργεί το δικό του εργοδοτικό παρατηρητήριο( η ΓΣΕΕ δεν είναι αρκετή ), μας στερείτο δικαίωμα στην απεργία,ανοίγει την πόρτα που του έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις για την ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Προφανώς σαν εργαζόμενοι/ες στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού τα παραπάνω δεν αποτελούν καινοτομία στο εργασιακό μας τοπίο. Ομοσπονδία και Ξενοδόχοι ήδη από την προηγούμενη σύμβαση είχαν φροντίσει να καταργήσουν την έννοια του 8ωρου, ενώ δεν ξεχνάμε τι συνέβει στο παρελθόν με τις ασφαλιστικές εισφορές των ξενοδοχουπαλλήλων. Το δε άνοιγμα της εστίασης όπως γίνεται θυμίζει μια κακή αντιγραφή της περσινής χρονιάς. Άνοιγμα με πολλαπλάσια κρούσματα από πέρσι και ήδη από τον πρόεδρο του ΠΙΣ( Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) δεν αποκλείεται νέο λοκ ντάουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πάνω στις δικές μας ζωές θα προσπαθήσει Κυβέρνηση- Ξενοδόχοι/Εστιάτορες-Τουριστικό Κεφάλαιο να χτίσει το φετινό θαύμα του τουρισμού. Καλούν εμάς να πληρώσουμε και φέτος το σπασμένο μάρμαρο τους. Καλούν εμάς πάλι φέτος να δεχθούμε άνευ διαπραγμάτευσης ελαστική εργασία και επισφάλεια, ανθυγιηνές έως και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, δουλειά για φτωχοκάματο.

   ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ- ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

Ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας που μας έχουν φέρει δεν ανατρέπεται με ευχολόγια και συναίνεση αλλά μαχητική, ανατρεπτική,ριζοσπαστική στάση μέσα και έξω απτους χώρους δουλειάς μας, ενάντια στην πολιτική που χρόνια τώρα προηθείται και μας θέλει όντως τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Αγώνες επι μέρους, αγώνες χώρις το σύστημα και τις πολιτικές του στο αντίπαλο κάδρο έχουν δείξει πως είναι ατελέσφοροι. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένα συντονισμένο απ’τα κάτω εργατικό κίνημα κόντρα σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που θα τα βάζει με τον πραγματικό αντίπαλο. Που θα ξαναοργανώσει τον κόσμο της εργασίας στο μόνο κάστρο που του έχει απομείνει, τα ταξικά σωματεία του.

Αυτή τη Πρωτομαγιά, δεν πάμε για περίπατο όπως μας λέει η ΓΣΕΕ αλλά οργανωμένα κατεβαίνουμε και διαδηλώνουμε για τη ζωή και το μέλλον που μας ανήκει. Αγώνας τώρα, οργάνωση τώρα και για όσο χρειαστεί.. 

        ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ- 6Η ΜΑΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-11.00πμ

ΛΑΝΤΖΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ