Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

874

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση για τους οικότροφους καθώς και για τους εργαζόμενους των εστιατορίων στις εστίες των ΝΕΕΜΠ, ΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΦΕΠΑ γίνεται όλο και χειρότερη. Η μετατροπή των εστιατορίων σε αυτά σε καθεστώς πλήρους εργολαβίας από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση σε ποιότητα και ποσότητα του φαγητού που σιτίζονται οι εστιακοί αλλά και την χειροτέρευση των όρων με τους οποίους καλούνται να δουλέψουν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

 

Μάλιστα, η καταστάση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην εργολάβια της ΦΕΠΑ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εταίρια POT AND PAN FOOD SERVICES, μέσα σε λίγες μέρες από τοτε που ανέλαβε έδειξε το σκλήρο της πρόσωπο απέναντι σε εργάζομενους αλλα και τους φοιτητές. Υποβάθμισε απίστευτα πολύ την ποιότητα τοου φαγητού που παρέχεται στους οικότροφους και μετά από απειλές και τραμπουκίσμους, μετεθέσε 3 εργαζόμενους μέλη του συνδικάτου επισιτισμού σε άλλο χώρο εργασίας, ενώ εξανάγκασε άλλους 6 να παραιτηθούν. Ακόμα, στους υπόλοιπους εργαζόμενους ασκείται καθημερινά έντονη ψυχολόγικη πίεση από την εργόδοσια και απειλές προκειμένου να βγάζουν το υπέρμετρο φόρτο εργασίας και παράλληλα να μην τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι ενώ, έχουν ζητήσει από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ακόμα και προστασία (πρόσληψη μπράβων) προκειμένου να εξασφαλίσουν την «ομαλή» διαδικασία σίτισης.

 

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

Η παραπάνω κατάσταση φυσικά και δεν είναι ξεκομμένη από τη συνόλικη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και δη ο κλάδος μας. Δεν είναι ξεκομένη από τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης που προωθείται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μεγάλες οι ευθύνες κυβέρνησης, πρυτάνειας και ΙΝΕΔΙΒΙΜ που κάνουν πλάτες στους εργόλαβους είτε με την εφαρμογή της αντεργατικής νομοθέσιας, είτε με την εισάγωγη των εργολάβιων στα δημόσια ιδρύματα και την ιδιωτικόποιηση βασικών λειτουργιών που είναι ευθύνη του κράτους να τις καλύπτει.

 

Ως ΛΑΝΤΖΑ καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην συγκεκριμένη εργολαβία, αλλα και στο κλάδο, να οργανωθούν στο συνδικάτο επισιστισμου τουρισμού και να δώσουμε από κοινού τον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας. Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στο εστιάτοριο των εστίων και καλούμε τους φοιτητές μέσω των συλλογικών τους οργάνων να πάρουν αγωνιστικές απόφασεις ενάντια στο τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδότες. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απομάκρυνση των εργολαβίων από τα ιδρύματα, την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που εξανάγκαστηκαν σε παραίτηση και την πρόσληψη νέων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (μισθος, ασφάλιση, κλπ) στην ευθυνη του κράτους και όχι των εργολάβων.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ