Η φιλοεργοδοτική παράταξη που ελέγχει το σωματείο εργαζομένων στο HILTON κάνει τη πάπια στις απολύσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών .

2357

Η εργοδοσία καθώς και οι εκπρόσωποι τους που ελέγχουν σωματείο και συμβούλιο εργαζομένων στο ξενοδοχείο είχαν ενοχληθεί ιδιαίτερα  από το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος  μέσω δουλεμπορικού γραφείου κατάφερε να εκλεγεί στο Δ.Σ των συμβουλίων εργαζομένων . Ο συγκεκριμένος συνάδελφος από καιρό είχε στοχοποιηθεί για την συνδικαλιστική του δράση  μέχρι που τελικά αποφάσισαν ,για ασήμαντη αφορμή , να τον απολύσουν . Πρόκειται για εκδικητική απόλυση με την οποία οι εργοδότες και οι κύκλοι τους επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν όλους όσους απασχολούνται σε αυτό αλλά και σε πάρα πολλά άλλα ξενοδοχεία  βιώνοντας το διαχωρισμό από τους υπόλοιπους εργαζόμενους με εξαιρετικά  χαμηλότερες αμοιβές , χωρίς δικαιώματα , σε μια κατάσταση απόλυτης εργασιακής επισφάλειας .

Παρά τις καταγγελίες και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν και από τις 2 παρατάξεις της μειοψηφίας που συμμετέχουν στα συνδικαλιστικά όργανα (ΔΑΣ και Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΧΙΛΤΟΝ ) αλλά και του συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής  η πλειοψηφούσα παράταξη που ελέγχει το σωματείο και το συμβουλίο στο οποίο είναι εκλεγμένος ο συνάδελφος παρέμεινε αδρανείς και σιωπηλή συμβάλλοντας και υποβοηθώντας  έτσι  σε μια παράνομη και εκδικητική απόλυση .Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν  είναι ξεκάθαρο , δεν θα είναι ανεκτή καμία προσπάθεια διεκδίκησης για αυτούς τους εργαζόμενους , δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτραπεί  να αγωνιστούν μέσα από τις υπάρχουσες συνδικαλιστικές δομές για ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους .

Ως ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο συνάδελφο καθώς και τη στήριξη μας στο δίκαιο αγώνα του .

Καταγγέλλουμε το Ενιαίο Ανοικτό ψηφοδέλτιο το οποίο όχι μόνο δεν έκανε το παραμικρό ως όφειλε για ένα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ το οποίο απολύθηκε  αλλά αρνείται να συγκαλέσει και Δ.Σ  παρά το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες υπογραφές που απαιτούνται από τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης ,σύμφωνα με το καταστατικό  .

Αυτή η αντιδημοκρατική στάση δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο , οι ακροδεξιές παραφυάδες που ελέγχουν το σωματείο έχουν πάψει να κάνουν Διοικητικά Συμβούλια εδώ και χρόνια , αποφασίζουν μόνοι τους χωρίς να τηρούν τις διαδικασίες που προβλέπονται , απαγορεύουν τη πρόσβαση εκλεγμένων μελών στα πρακτικά των Δ.Σ ενώ εδώ δεν επιτρέπουν σε κανένα να δει τα βιβλία εσόδων εξόδων του σωματείου ή άλλα αντίστοιχα έγγραφα .Αναρωτιόμαστε πραγματικά αν ο Γ.Γ γραμματέας της Ομοσπονδίας Γ. Χόντζογλου , ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει δημόσια κατά την διάρκεια εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης την στήριξη του στη συγκεκριμένη παράταξη , εξακολουθεί να είναι υπερήφανος με τα καμώματα του προέδρου και « συναγωνιστή» του Δ. Κουτούκη ; συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές ;

Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό και δεν προσδοκούμε κάποια απάντηση άλλωστε   «όμοιος ομοίω αεί πελάζει»