Κάτεργα στη Μύκονο με σκλάβους Εργαζόμενους

2860

Κοντέινερ, Σκηνές, παραπήγματα, στοιβαγμένοι εργαζόμενοι σε κάθε είδους τρώγλες ,χωρίς άμεση πρόσβαση σε νερό ή τουαλέτα, χωρίς κλιματισμό μέσα στο κατακαλόκαιρο. Αυτές είναι οι συνθήκες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους οι επιχειρηματίες του Τουρισμού στη Μύκονο αλλά και σε άλλες γνωστές Τουριστικές περιοχές της χώρας ενώ την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι βιώνουν αυτή την αθλιότητα,  Κυβέρνηση, ΣΕΤΕ και άλλοι εργοδοτικοί φορείς  πανηγυρίζουν για τις επιτυχίες της βαριάς βιομηχανίας του Τουρισμού καθώς επίσης και για τη «συνεισφορά» του στην Ελληνική οικονομία. Πίσω όμως από την πολυτέλεια και τις ανέσεις κρύβεται η απόλυτη εξαθλίωση του κάθε εργαζόμενου που καλείται να εργαστεί με όρους δούλου για ένα φτωχοκάματο μέχρις εξαντλήσεως . Αυτή η εικόνα με τις νεοσύστατες  Φαβέλες της Μυκόνου δεν ταιριάζει στο προφίλ του νησιού ούτε θα την αναπαράγουν τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Ύπνωσης που διατυμπανίζουν νυχθημερόν το «Θαύμα» του Ελληνικού Τουρισμού.  Η εικονική πραγματικότητα του «live your Myth in Greece » δεν θα συμπεριλάβει ποτέ τις αληθινές εικόνες της ακραίας εκμετάλλευσης, της ασύληπτης εντατικοποίησης, της ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας , της απληρωσιάς, της πολυαπασχόλησης, τους θανάτους από εξάντληση , τους δεκάδες τραυματισμούς και την έξαρση των επαγγελματικών ασθενειών.

Η Τουριστική «ανάπτυξη» στην Ελλάδα αποτελεί για τους κεφαλαιοκράτες  τη διαφυγή από μια κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν ενώ στο βωμό της ακραίας κερδοφορίας των επιχειρήσεων τους σφάζονται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες της εργατικής τάξης. Οι μαζικοί αγώνες  λείπουν από το σήμερα καθώς οι υποταγμένες στα συμφέροντα συνδικαλιστικές ηγεσίες των ομοσπονδιών και μια σειράς πρωτοβάθμιων έχουν κάνει τα πάντα για να υπονομεύσουν το ταξικό κίνημα, τη συσπείρωση του και την ενδεχόμενη εξέγερση του.

Οι εργαζόμενοι στο κλάδο του Τουρισμού ήταν οι πρώτοι που δέχθηκαν τα σκληρά χτυπήματα της ανελέητης επίθεσης του κεφαλαίου και θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν τον ανειρήνευτο πόλεμο ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που τους επιβάλλεται . Είναι υπόθεση του ίδιου του ταξικού κινήματος να ξεκινήσει βήμα βήμα την δραστική ανασυγκρότηση του συμμετέχοντας στα ταξικά συνδικάτα και στις επιτροπές αγώνα που θα στηθούν σε κάθε χώρο δουλειάς  απέναντι στους Παναγόπουλους, απέναντι στους Καραγεωργόπουλους και στο κάθε λογής φερέφωνο των εργοδοτών .