ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

1392

Ως ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό καταγγέλουμε την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Καταγγέλουμε την επέμβαση και καταστολή της αστυνομίας την Δευτέρα 11 Νοέμβρη, εναντίων φοιτητών και τις συλλήψεις αγωνιστών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου να σφραγίσει το κτίριο μέχρι την 17 Νοέμβρη, απαγορεύοντας στους φοιτητές να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου, πατάει πάνω στην κατάργηση του Ασύλου και έρχεται να καταστείλει στην πράξη τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις διαδικασίες τους. Συγκεκριμένα, στις 11/11 και ενώ η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ έχει επιβάλλει λοκ-αουτ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κινητοποιήθηκαν προκειμένου να απαντήσουν στις προκλήσεις της Κυβέρνησης, να περιφρουρήσουν το ίδιο το Άσυλο και να διασφαλίσουν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών εν όψει του Πολυτεχνειου. Η απάντηση της κυβέρνησης και των ΜΑΤ στους Φοιτητικούς Συλλόγους ήταν ωμή καταστολή, χημικά, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις φοιτητών, με πρακτικές δικτατορίας μάλιστα καθώς ο ένας συνελήφθη από καρτέρι της αστυνομίας έξω απ το σπίτι του αργά το βράδυ!

Η καταστολή και ο αυταρχισός της ΝΔ, πατάνε στον δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στη θητεία της ξυλοφόρτωνε αντίστοιχα εργαζόμενους, φοιτητές διαδηλωτές, ενώ παράλληλα προχώρησε σε ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των εγαζομένων, στο δικαίωμα στην απεργία, αλλά και στοχοποίησε ως παραβατικες τις αγωνιστικές διαδικασίες φοιτητών και εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω δεν μας αφήνουν στο απυρόβλητο ως εργαζόμενους. Η κυβέρνηση ΝΔ την ώρα που περνάει «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που διαλύει όλα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Το πρόσωπο της σύγχρονης Χούντας που υποτάσσεται στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των εργοδοτών και δεν διστάζει να καταστείλει κάθε φωνή που αντιτίθεται στα σχεδία της. Έτσι θα στρώσει το δρόμο για να περάσει και τα υπόλοιπα αντεργατικά νομοσχέδια με αρχή το ασφαλιστικό τον Δεκέμβρη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

Δεν θα τους περάσει! Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή της Κυβέρνησης, που θέλει να βάλει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις τόσο των φοιτητών, όσο και των εργαζομένων ( επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ποινικοποίηση της απεργίας, ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζόμενων συνδικαλιστών κ.α. ) , καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε όλα αυτά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα και να συμμετέχουν μαζικά στις τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.