ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-22 Φλεβάρη Πλ.Κοραή 6.30μμ

1048


ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Έχουν περάσει 2 χρόνια από την εμφάνιση του κορονωιού στη χώρα μας. Σε αυτά τα 2 χρόνια δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας για την εξέλιξη της κρίσης που κρατάει 10 και πλέον χρόνια. Η πανδημία σαν καταλύτης επιτάχυνε κάθε πτυχή της αντεργατικής πολιτικής που συνέχιζε η Κυβέρνηση της ΝΔ, όξυνε τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις σε τέτοιο βαθμό, που φτάσαμε να γίνουμε θεατές ενός παρολίγου Γ΄ΠΠ, απέδειξε πως το κέρδος είναι αυτό που κινεί τα νήματα και όχι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, έβαλε εμάς να πληρώσουμε το σπασμένο μάρμαρο για μία ακόμη φορά.

Στο δικό μας κλάδο οι εικόνες κερδοφορίας ακόμα και εν μέσω πανδημίας δεν σήμαιναν και καλύτερη δουλειά για τους εργαζόμενους. Διανομείς να εργάζονται και δυστυχώς κάποιες φορές να αφήνουν τη ζωή τους μέσα στα χιόνια, απλήρωτες υπερωρίες( πλέον και με τη βούλα), αναστολές εργασίας και καθυστερήσεις πληρωμών, ταμείο ανεργίας για λίγους και εκλεκτούς, πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία για άμεσο χέρι στο μισθό μας, επιχειρήσεις μεγαθήρια να κλείνουν στο όνομα της ανάπτυξης του κεφαλαίου όπως έγινε με το Χίλτον και τις 350 οικογένειες που έμειναν χωρίς δουλειά, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και φακέλωμα των εργαζομένων, ευελιξία στο ωράριο μας για να πάμε να μαζέψουμε ελιές οπως μας είπε ο Υπουργός και συνολικά μια εικόνα σήψης και εκμεττάλευσης με τους εργαζόμενους να δυσκολευόμαστε να ορθώσουμε ανάστημα και να σηκώσουμε το γάντι.

Το πλαισίο στο οποίο καλούμαστε να αναλάβουμε την οποιαδήποτε δράση γίνεται ακόμα πιο ασφυκτικό συνυπολογίζοντας την εκτεταμμένη ακρίβεια που επιβαρύνει το λαικό εισόδημα, τις αυξήσεις στους λαγαριασμούς όλων των ΔΕΚΟ, τα ακριβά ενοίκια που κάνουν την συντήρηση ενός σπιτιού να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ

Τα τελευταία 2 χρόνια επίσης έχουν αποδείξει πως ότι πρωτοβουλίες δράσης πρόκειται να πάρει ο αγωνιζόμενος λαός και το οργανωμένο εργατικό κίνημα, πρέπει να είναι τώρα και όχι μετά, χρειάζεται να είναι συνολικά πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναδεικνούν τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε μάχης, γιατί ο αντίπαλος μας δεν είναι μόνο το Ν/Σ Χατζηδάκη αλλά η συνολική αντεργατική και αντιλαική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση στο όνομα της κερδοφορίας των εφοπλιστών του ΣΕΒ και των ξένων εταίρων τους. Κάθε πρωτοβουλία δράσης πρέπει να είναι σχεδιασμένη από εμάς για εμάς. Τα σωματεία μας σε οριζόντιο συντονισμό στη βάση σε αντιδιαστολή με τον συνδικαλισμό που προκρίνει η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί. Με στόχο την ανατροπή όχι μόνο αυτού του αντεργατικού νομοσχεδίου αλλά και κάθε νομοσχεδίου που υπονομεύει την ζωή, την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία μας. Για την ανατροπή κάθε πολιτικής που συνολικά υποτάσσει το είναι μας σε ένα εκμετταλευτικό σύστημα για όσο ζούμε και αναπνέουμε.

Σε αυτή τη κατεύθυνση πρωτοβάθμια κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία  καλούν σε συγκέντρωση και διαδήλωση για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, με «απειθαρχία και πανεργατικό αγώνα», την Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή.

Πλάι σε αυτά και εμείς σαν Λάντζα Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό, καλούμε κάθε εργαζόμενο/η να πάρει την υπόθεση της οργάνωσης του κινήματος στα χέρια του/ης και να συμμετέχει στο απογευματινό συλλαλητήριο. Αυτό το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί από τον Ιούνιο του 2021. Η παρουσία μας να δείξει πως τα νομοσχέδια τσακίζονται  στους δρόμους. Με μαζικό πολιτικό και πανεργατικό αγώνα και συντονισμό το εργατικό κίνημα και η νεολαία να τους ανατρέψουμε

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Το νομοσχέδιο Βρούτση- Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά
Κατάργηση και όλων των προηγουμένων αντεργατικών νομοσχεδίων.
Υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων με καθολική υποχρεωτικότητα συμφωνα με τις ανάγκες μας
Αυξήσεις στου μισθούς, λιγότερη δουλειά! 7ωρο-5μερο! Να χάσουν από τα κέρδη τους τα αφεντικά!
Καμία απόλυση – καμιά ελαστικοποίηση της εργασίας- καμία μείωση μισθού στις επιχειρήσεις που μπήκαν σε αναστολή εργασίας το διαστημα της πανδημίας
Επίδομα ανεργίας με βάση τις ανάγκες μας ,χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (διαλείπουσα εργασία, συμβάσεις μιας μέρας κλπ)
Υποχρεωτικές απολυμάνσεις σε ξενοδοχεία , αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Μετρα ατομικής προστασίας για όλες τις ειδικότητες του κλάδου
Αξιοπρεπείς δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες χωρίς συνωστισμό.
Στήριξη του ΕΣΥ – Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, από τον κορωνοιό χωρίς καμία δική μας επιβάρυνση. Δωρεάν τεστ, εμβόλια, φάρμακα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ-ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
Προσλήψεις πολιτικού προσωπικού στα ΚΑΥ – Δεν θα γίνουν σκλάβοι οι φαντάροι!
Ούτε σκέψη να στείλουν τους ανήλικους πρόσφυγες για σύγχρονους σκάβους στα ξενοδοχεία!
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης . Δημιουργία δομών πραγματικής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες εντός του αστικού ιστού
Εμπρακτη ταξική αλληλεγγύη στους μετανάστες συναδέλφους μας
Κατάργηση όλων των αντεργατικών- αντιδημοκρατικών μέτρων που πέρασαν στην πανδημία!

Ζωή και Δουλειά με αξιοπρέπεια! Δεν θα γίνουμε θυσία στην εργοδοσία!

Λάντζα Αγωνιστική Εργατική Συσπέιρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό

Facebook: https://www.facebook.com/protovoulia2014