Μαχητική απάντηση των εργαζομένων μετά την κοροϊδία των κυβερνητικών εξαγγελιών για τον κλάδο.

821

Μια πρώτη γεύση από αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει μετά τις κοροϊδίες των πρόσφατων κυβερνητικών εξαγγελιών και την άρνηση να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου πήρε σήμερα η κυβέρνηση και οι εργοδοτικοί φορείς με την κινητοποίηση που οργάνωσε το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού Αττικής στο Υπουργείο Εργασίας .

Η σημερινή συγκέντρωση είχε σαν επιδίωξη να γίνει συνάντηση με τον υπουργό  ώστε να διατυπωθούν οι διεκδικήσεις μας  και ταυτόχρονα να καταγγείλουμε συνολικά την κυβερνητική στάση και αδιαφορία για τα ζητήματα που μας αφορούν  ως εργαζόμενους στην συγκυρία . Ο υπουργός εργασίας αρνήθηκε προκλητικά ,για ακόμα μια φορά ,να συναντήσει αντιπροσωπία του συνδικάτου επιβεβαιώνοντας  πως  μοναδικοί συνομιλητές είναι οι εργοδοτικοί φορείς με τους οποίους προνομιακά συνδιαμορφώνει τα μέτρα με βάση τις ανάγκες τους. Η αντίδραση των συγκεντρωμένων ήταν να μετακινηθούν με πορεία στα γραφεία της ΠΟΞ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου , στην έδρα δηλαδή των αφεντικών του κ. Βρούτση , δηλώνοντας ότι θα παραμείνουμε εκεί μέχρι να γίνει η συνάντηση  .

Τελικά αφού οι μεγαλοξενοδόχοι έδωσαν τις σχετικές εντολές , η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  χωρίς όμως  να προκύψουν ουσιαστικές δεσμεύσεις σε σχέση με τις διεκδικήσεις που τέθηκαν από την πλευρά των εργαζόμενων  . Η κυβέρνηση απέδειξε ξανά πως είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και βασική της επιδίωξη είναι να φορτώσει το κόστος της πανδημίας στις ταλαιπωρημένες πλάτες του λαού .

Ο Αγώνας δεν τελείωσε , συνεχίζουμε μαχητικά στις συγκεντρώσεις των παραρτημάτων του συνδικάτου που έχουν ανακοινωθεί για τις  επόμενες μέρες  και καλουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να ενώσουν τη φωνή τους στη κεντρική  κινητοποίηση  στις 28 Μαΐου 11.00 στο σύνταγμα .