Να δουλέψουμε τζάμπα; Ούτε να το σκέφτεστε!

2228

Μια απίστευτη ιστορία εργοδοτικής αυθαιρεσίας έπεσε στην αντίληψη μας τις τελευταίες μέρες!

Ο πρωταγωνιστής αυτής; Το ταξιδιωτικό γραφείο ΑΝΚ ΗΕLLAS στην Καλλιθέα.

Όπως φαντάζεστε αυτή την στιγμή το παραπάνω κατάστημα είναι κλειστό και οι εργαζόμενοι του βρίσκονται σε αναστολή. Αυτό όμως δεν αποθαρρύνε τον ιδιοκτήτη του να καλέσει εργαζόμενη να πάει για δουλειά. Και μάλιστα τζάμπα! Αφού την πληρώνει το κράτος γιατί να το κάνει και αυτός;

 

Έτσι πρέπει να σκέφτηκε το αφεντικό και από ότι φαίνεται δεν του ήρθε τώρα η ιδέα!

Όπως μας είπε η εργαζόμενη είναι απλήρωτη σχεδόν για ολόκληρο το 2020!

 

Ούτε δώρα και επιδόματα έχει λάβει για το 2020 αλλά ούτε και πληρωμές για τις Κυριακές τις οποίες εργάστηκε! Τα μόνα λεφτά που έχει λάβει είναι τα 534€ της αναστολής!

 

Η εργαζόμενη που προχώρησε στην καταγγελια δεν δέχτηκε προφανως να δουλέψει ενώ βρίσκεται σε αναστολή. Τότε το αφεντικό της είπε να παραιτηθεί, γνωρίζοντας καλά πως δεν μπορεί με το ισχύον νομικό πλαίσιο να την απολύσει.

 

Ακολούθησαν τηλέφωνα, μηνύματα και κάθε είδους παραινέσεις. Εδώ να σημειωθεί πως εκτός από θράσος ο εργοδότης έχει επιδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν βίαιη συμπεριφορά που εκφράζονταν λεκτικά, ακόμα και με ρατσιστικό τρόπο.

 

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τουςοι εργοδότες του κλάδου. Όσο είμαστε σε αναστολή δεν θα κάνουμε τις “μικροδουλίτσες” σας και τα “συμμαζέματα” σας. Δεν δουλεύουμε χωρίς να πληρωνόμαστε και δεν σας χαρίζουμε τα δεδουλευμένα μας!

 

Η Λάντζα στέκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα του. Το καλούμε να ενώσει τις δυνάμεις του με τα σωματεία μας για να αλλάξουμε την εικόνα του εργασιακού μεσαίωνα στον κλάδο!

 

Απαιτούμε:

-Την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων!

–Καμία εργασία εφόσον οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή!

–Σεβασμό στον χώρο εργασίας. Δεν είμαστε δούλοι σας!