ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9 12:00-16:00!

894

Η μη ανανέωση των 3μηνων συμβάσεων μέσω της δουλεμπορικής εταιρείας MANPOWER GROUP αποδείχτηκαν το εργαλείο της e-food,ώστε όποτε την συμφέρει, να απαλλάσσεται από τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των διανομέων. Τέτοιο εργαλείο είναι και η αξιολόγηση με τα batch, όπου σύμφωνα με ασαφή και αυθαίρετα «κριτήρια παραγωγικότητας» αυξήθηκε η εντατικοποίηση της δουλειάς και διευρύνθηκαν οι αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης αυξάνοντας παράλληλα και την πιθανότητα εργατικού ατυχήματος/δυστυχήματος.

Μάλιστα η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με “χαμηλή” αξιολόγηση και θέτει το δίλλημα ή άνεργος ή «συνεργάτης». Όπου συνεργάτης εννοείται, η εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που διευρύνει τη γκρίζα ζώνη του freelance, προβλέπει 6μηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου και απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Τακτική που ακολουθεί η DELIVERY HERO σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και συναντά την σθεναρή αντίσταση των συναδέλφων/ισσων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο αγωνας για εμάς δεν πρεπει και δεν μπορεί να σταματήσει εδώ. Αντιθέτως χρειάζεται η κοινή δράση των δυο πρωτοβάθμιων σωματείων να επεκταθεί και να αναβαθμίσει το περιεχόμενο του αγωνα. Η ένταξη των εργαζομένων διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά πρέπει να εδώ και τωρα να υλοποιηθεί. Χρειάζεται μεταξύ άλλων η πολιτική αποκάλυψη ευθυνών που έχουν οδηγήσει σε αυτή τη κατάσταση τους συναδέλφους διανομείς. Το ν/σ Χατζηδάκη, με τις ευχες από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να οριστικοποιησει το τοπίο εργασίας μας.

Τα αντανακλαστικά του κοινωνικού συνόλου, η αυθορμητη αλληλεγγύη μέσα από τα social media, δεν δείχνουν μονο πως εχουμε μπουχτισει αλλά ακόμα περισσότερο πως υπερ σου δυνατότητες για μεγαλύτερους και ακόμα πιο νικηφόρους αγώνες. Πως η εργατικη τάξη δεν κοιμάται όπως κάποιοι θέλουν να λένε , αλλά πως στην κρίσιμη στιγμή θα δώσει το βροντερό παρόν .

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ δείξουμε την αλληλεγγύη μας όχι μονο διαδικτυακα αλλά εκεί που μετράει περισσότερο, στον δρόμο! ΕΤΣΙ ΝΙΚΑΝΕ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

Σαν Λάντζα χαιρετίζουμε την απόφαση της συνέλευσης των εργαζόμενων διανομέων, με κοινή πρωτοβουλία του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής και ΣΒΕΟΔ για στάση Εργασίας την Τετάρτη 22/9 12:00 με 16:00 και μεγάλη μοτοπορεία αγώνα από το Πεδίον του Άρεως στις 11:00 (με ώρα αναχώρησης στις 12:30). Μπαίνουμε όλοι/ες μπροστά να υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους της E-Food που βίωσαν – βιώνουν την απειλή της απόλυσης και δεν υποκύπτουν στην Freelance εργασία.

Απαιτούμε:

  • Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίες για τους εργαζομένους του κλάδου – όχι στην ατομική διαπραγμάτευση εργαζομένου-εργοδότη.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Αποκλειστική κάλυψη των οχημάτων και των μέσων συντήρησης και προστασίας των εργαζομένων από την εταιρία.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.