ΟΥΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΟΥΤΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

616

Την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, δεν περιμένουμε όπως άλλες χρονιές να κρυώσει ο καιρός. Φοβόμαστε τους λογαριασμούς του πετρελαίου, του αερίου κλπ να προστεθούν στους ήδη αβάσταχτους λογαριασμούς του ρεύματος και στα αδιανόητα νοίκια μας. Μας το ξεκαθάρισε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ “Να στείλετε τον λογαριασμό στον Πούτιν”. Μας το έκανε ακόμα πιο σαφές και ο Μακρόν από τους ευρωπαίους εταίρους “Οι μέρες της αφθονίας τελειώσανε”. 

Και όμως! Την ώρα που  η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια καλπάζει, η ανάπτυξη τρέχει με 5,3% ενώ μεγάλες επιχειρήσεις τζιράρουν 200 και 300% επάνω! Οι τουριστικές επιχειρήσεις ζήσαν εποχές Ολυμπιακών αγώνων, ξεπερνώντας κατα πολύ το σπουδαίο καλοκαίρι του ‘19, αλλά οι αμοιβές και η εργασία των εργαζόμενων στον τουρισμό χειροτερεύουν και επιστρέφουν στο 12ωρο! Γίνεται φανερό πλέον ότι βρίσκόμαστε στην μέση μιας ιστορικής κλοπής, μιας αναδιανομής πλούτου, με μεγάλους χαμένους ποιους άλλους; Εμάς, που βάλαμε πλάτη για να ξεπεράσουμε μια κρίση και τωρα θα ξεπεράσουν ακόμα μία με τις δικές μας θυσίες!

Τα “πακέτα ανακούφισης, τα voucher και pass, που στην πραγματικότητα στηρίζουν τις πεσμένες πωλήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων δεν φτάνουν. Οι τιμές αυξάνονται κάθε μέρα ενώ ταυτόχρονα μας κοροιδευουν με αυξήσεις της πλάκας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751 ευρώ, ο ΣΫΡΙΖΑ τάζει 800 ευρώ, η ΓΣΕΕ ζητάει αυξήσεις γενικώς και αορίστως, η ΑΔΕΔΥ στο ύψος του πληθωρισμού (11%), ενώ το ΠΑΜΕ διεκδικεί 825 ευρώ!

Ο ρεαλισμός, η “πραγματική οικονομία”, η σταθερότητα έχουν γίνει φαίνεται οργανικό κομμάτι του εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και του μαχητικού οικονομίστικου ρεφορμισμού!  Για αυτό θυμήθηκε και η ΓΣΕΕ να βάλει απεργία μετα από δύο χρόνια σχεδόν, ενω ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και όλο το πολιτικό σύστημα ετοιμάζεται για εκλογές.

Για εμάς, το επίδικο δεν είναι στις εκλογές. Δεν ειναι ουτε στις γελοιες αυξησεις και στα επιδοματα τους. Το ερωτημα είναι απλό και το ακουμε στους χώρους εργασίας μας, στα ΜΜΜ, στις μαζώξεις με φίλους. 

“Θα τον βγάλουμε αυτον τον χειμώνα; Θα κρυώσουμε; Θα πεινάσουμε;”

Ούτε θα κρυώσουμε, ούτε θα πεινάσουμε για να συνεχίσουν αυτή την ζωή τους. Δεν θα πεθάνουμε ούτε για τους πολέμους τους, ούτε για την κερδοφορία τους, ούτε για να πανηγυρίζει ο ΣΕΤΕ. Για να ζήσει ο λαός πρέπει να χάσει κέρδη το κεφάλαιο και εξουσία οι πολιτικοί του υπηρέτες, οι κυβερνήσεις και τα αστικά πολιτικά κόμματα. 

Κοντρα στην ταξική συναίνεση και υποταγή των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εμείς να βγούμε μπροστά για τα πραγματικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας. Παραδείγματα έχουμε: Μαλαματίνα,  e-food, Cosco. Ας γίνουμε επιτέλους το επικίνδυνο εργατικό κίνημα που φοβούνται. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό και τον πυροσβεστικό σχεδιασμό του.

Για ένα νέο πανεργατικό ξεσηκωμό κόντρα στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την αστική πολιτική. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου και κάθε επόμενου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Για να έρθει το τέλος της δικής του αφθονίας και η αρχή της δικιάς μας.

 

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΌΣΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΘΕΑΤΕΣ. – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ!

Απαιτούμε:

  • ΣΣΕ παντού με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς / συντάξεις – Κανένας μισθός κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά 7ωρο  – 5θήμερο – 35ωρο στην προοπτική του 30ωρου. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή και διατροφική φτώχεια, την αστεγία τώρα! Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, φτηνά για το λαό. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Καμιά διακοπή. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζομένους. Κατοχύρωση του δικαιώματος σε στέγη, ενέργεια, νερό για όλους και όλες. Όχι στους πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών στρωμάτων και στις εξώσεις ντόπιων και προσφύγων.
  • Επιστροφή των κρατικών επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν στο Δημόσιο, χωρίς αποζημίωση  (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές) με εργατικό έλεγχο
  • Υγεία, Παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια δημόσιες και δωρεάν – όχι στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Τέρμα στην καταστολή, διώξεις, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, παρακολουθήσεις, στην επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και στην απεργία. Κατάργηση του ν Χατζηδάκη και του νόμου για τις συγκεντρώσεις. Μπλόκο στην πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Αγώνας ενάντια σε διακρίσεις, ρατσισμό, εθνικισμό, φασισμό, σεξισμό, έμφυλη βία.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο τώρα! Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών. Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου – Όχι στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

9 Νοέμβρη Απεργούμε! Βάζουμε λουκέτο σε κάθε χώρο εργασίας 

και δίνουμε τη μάχη για τη ζωή μας!

Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση σωματείων  11πμ –στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου)

ΛΑΝΤΖΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ