ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

1340

Από τον Αύγουστο 2018 και με επίταση η επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης έχει ως βασική πλευρά τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια κρατώντας όμως σε ισχύ  τους 700 και βάλε νόμους των μέτρων των μνημονίων . Οι δήθεν φιλολαϊκές ρυθμίσεις-υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού και ΣΣΕ είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων καθώς  θα διαμορφώνονται  με νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης αφού πρώτα ρωτήσουν τι βολεύει το ΣΕΒ , το ΣΕΤΕ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς .

Το «θαύμα του Ελληνικού Τουρισμού» χτίζεται στις πλάτες εξαθλιωμένων εργαζόμενων

Στο κλάδο μας η Τουριστική έκρηξη , ειδικά των τελευταίων ετών , έδωσε αφορμή για να εφαρμοστούν οι σκληρότερες εργασιακές συνθήκες ενώ αποτέλεσε φυτώριο αντεργατικών ρυθμίσεων που εξαπλώθηκαν ταχύτατα μέσω των μηχανισμών του κεφαλαίου . Οι άθλιες συνθήκες δουλειάς , η έκρηξη της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας , τα μεροκάματα φτώχιας , η απληρωσιά ,τα εξαντλητικά ωράρια , η εργοδοτική ασυδοσία , η κατακόρυφη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των εργοδοτικών δολοφονιών αποτελούν θεμέλιο για την ακραία κερδοφορία του Τουριστικού κεφαλαίου η οποία βασίζεται στο ξεζούμισμα των εργαζομένων .  Παράλληλα το σύγχρονο δουλεμπόριο εργαζομένων μέσο των εταιρειών «διαχείρισης προσωπικού»  έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις αποτελώντας πλέον το καλύτερο όπλο του κεφαλαίου ενάντια στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά . Το ψηφιδωτό της εκμετάλλευσης συμπληρώνουν οι  δεκάδες ελαστικές μορφές «απασχόλησης» , οι ατομικές συμβάσεις καθώς και τα τσάμπα ή πάμφθηνα μεροκάματα μέσω της «μαθητείας» ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες .

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η κλαδική σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων  που υπέγραψε η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ αποτελεί μνημείο υποκρισίας και τυφλής υποταγής στις επιδιώξεις των ξενοδόχων. Ως γνήσιοι  εντεταλμένοι των εργοδοτικών φορέων της ΠΟΞ και του ΣΕΤΕ προσάρμοσαν τις σύγχρονες απαιτήσεις των αφεντικών τους σε μια σύμβαση όπου θεσμοθετείται η κατάργηση του πενθήμερου ενώ εδώ και χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε μια αγωνιστική πρωτοβουλία για να υπερασπιστούν τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους που εργάζονται σε επισιτιστικά καταστήματα βιώνοντας  τον εργοδοτικό αυταρχισμό και την αυθαιρεσία .

Το εργατικό κίνημα δεν έχει ανάγκη τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και τα σωματεία φαντάσματα που στήνουν οι εργοδοτικοί μηχανισμοί . Τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει δυνατότητα πραγματικής σύγκρουσης με τους εντεταλμένους των εργοδοτών στην πράξη . Είναι ξεκάθαρο πλέον το σχέδιο της  ΓΣΕΕ για προώθηση του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής ειρήνης , βάζοντας την εργατική τάξη κάτω από τα βασικά στρατηγικά συμφέροντα της πολιτικής του κεφαλαίου .

 

 

ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Κατεβαίνουμε στο δρόμο με τα δικά μας αιτήματα ξεκαθαρίζοντας  ότι με τον υποταγμένο «συνδικαλισμό» της «κοινωνικής συμμαχίας» είμαστε αντιμέτωποι. Οι συμμαχίες με τους εργοδότες και ο «συνδικαλισμός» του κοινωνικού εταιρισμού, με απεργίες χωρίς καμία προοπτική, σχέδιο και κλιμάκωση δεν είναι ο δικός μας δρόμος.

 • Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας
 • Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων (υποκατώτατος μισθός για κάτω των 25 ετών)
 • Να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ –εργοδοσία
 • να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση
 • Επαναφορά των ΒΑΕ όπου καταργήθηκαν και επέκταση τους σε νέες ειδικότητες
 • Επιδόματα ανεργίας στο 80% του μισθού και  για όλη τη περίοδο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα  και ίδιος  μισθός με του υπόλοιπους εργαζόμενους για όσους τους συναδέλφους που κάνουν πρακτική
 • Καθολική ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να δεσμεύει όλους τους εργοδότες. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων
 • Μείωση του εργάσιμου χρόνου με άμεση εφαρμογή του 35ωρου, 7ωρου 5ημερου.
 • Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και επέκταση του σε όλο το κλάδο
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και των δουλεμπορικών
 • Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους εργαζομένους
 • Κατάργηση όλων   των   μνημονίων   και   των   714   εφαρμοστικών   νόμων   (νόμος   Κατρούγκαλου,πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, κυριακάτικη αργία, περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου κλπ)
 • Ρήξη και έξοδο από Ε.Ε και ΝΑΤΟ
 • Καμιά συμμετοχή και στήριξη στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων)