Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας Πρέβεζας πραγματοποίησε η Αγωνιστική Παρέμβαση και η ΛΑΝΤΖΑ

2530

Με αφορμή την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση  τα μέλη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας και της ΛΑΝΤΖΑ – κίνηση εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Πρέβεζα.Τα μέλη της Αγωνιστικής Παρέμβασης ζήτησαν από τους Επιθεωρητές να αυξήσουν τους ελέγχους στην εργοδοσία αλλά και τις πιέσεις ώστε να ενισχυθεί η υπηρεσία με απαραίτητο προσωπικό για να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι ενώ κατήγγειλαν παράβαση ωραρίων, απληρωσιά και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.Παράλληλα η εκπρόσωπος της ΛΑΝΤΖΑ κατήγγειλε συνθήκες τρομοκρατίας των εργαζομένων στην Πάργα και παρέδωσε υπόμνημα.

Η Γραμματεία της «συνέλευσης συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας» σε ανακοίνωση της ανέφερε οτι  όσον αφορά τη προώθηση της ψήφισης των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης στη βουλή και το Eurogroup στις 21 Ιούνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε ήδη σε ένα νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο στις πλάτες μας ως το 2022 (απόφαση Eurogroup 24/5) και σκληρή επιτροπεία επ΄ αόριστον. Ετοιμάζεται να το φέρει στη Βουλή προς ψήφιση ως τις 14 ΙΟΥΝΗ . Μαζί μ αυτό θέλει να ψηφίσει όλα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει την 4η αξιολόγηση (Μείωση του αφορολόγητου κατά 50% ακόμη και το 2019. Νέα μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 και πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ. Νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Πάγωμα των μισθών στο δημόσιο ως ποσοστό του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και ταβάνι στις προσλήψεις συμβασιούχων ως το 2020. Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις Αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022).

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μεθόδευσαν και μεθοδεύουν τον πλήρη παροπλισμό του εργατικού κινήματος. Οργάνωσαν την «απεργία» στις 30 Μάη για να διαμορφώσουν κλίμα απογοήτευσης μπροστά στη ψήφιση των μέτρων μέχρι το 2022. Η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων – ανέργων Πρέβεζας» καλεί στη πραγματοποίηση πραγματικής απεργίας στα χέρια των αγωνιζομένων  μέσα στον Ιούνη. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να σηκώσει το γάντι και να οργανώσει τον αγώνα για την αποτροπή των μέτρων και της 4ης αξιολόγησης.  Καλούμε τα συνδικάτα και τις εργατικές  συλλογικότητες να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή τη κατεύθυνση.