Πλήθος παρεμβάσεων στην κλαδική απεργία της 19 Ιουνίου

594

Μαχητική απάντηση στην εργοδοσία και την κυβέρνηση δόθηκε απο τους εργαζόμενους στην κλαδική απεργία της 19 Ιουνίου . Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία σε ΑττικήΚέρκυρα, Θεσσαλονίκη – Πιερία – Χαλκιδική και Αχαΐα, με αποφάσεις των κλαδικών τους σωματείων προχώρησαν σε 24ώρη απεργία ενώ το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω
πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων . Στην Αθήνα απο το πρωί υπήρχαν σειρά απο απεργιακές περιφρουρήσεις έξω απο μεγάλα ξενοδοχεία όπως το  «Athens Marriott», «Hilton», «Royal Olympic»

 

Αρκετά μαζική ήταν η συγκέντρωση του συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων που ακολούθησε στο υπουργείο τουρισμού ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΤΕ όπου αντιπροσωπία του συνδικάτου επιχείρησε να συναντηθεί με εκπροσώπους των εργοδοτών .

 

 

 

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το ξενοδοχείο Grant Hyatt όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα απο την υπερεντατικοποίηση της εργασίας , την σοβαρή  υποστελέχωση  , την άγρια εκμετάλλευση των συναδέλφων μέσω των δουλεμπορικών , άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας , δηλαδή οι γνωστές συνταγές ξεζουμίματος των εργαζόμενων για να αυγατεύουν τα κέρδη των ξενοδόχων .

Η εργοδοσία όμως του ξενοδοχείου προχώρησε ένα βήμα παράπάνω τοποθετώντας μπράβους έξω απο την είσοδο του ξενοδοχείου πιστεύοντας οτι έτσι θα τρομοκρατήσει τα μέλη του συνδικάτου που βρέθηκαν εκεί αλλά και  με σκοπό να μην επιτρέψουν την παρέμβαση τους στο χώρο του ξενοδοχείου .

Οι ξεπουλημένες φιλοεργοδοτικές παρατάξεις που ελέγχουν την ομοσπονδία για ακόμα μια φορά έκαναν το καθήκον τους σαμποτάροντας την απεργία όπου είχαν την δυνατότητα. Η στάση τους προκαλεί θλίψη και οργή καθώς οχι μόνο δεν πήραν απόφαση συμμετοχής , όχι μόνο φρόντισαν σε συνεργασία με τους εργοδότες να την υπονομεύσουν αλλά τολμούν να κάνουν και κριτική θεωρώντας χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής . Προφανώς έχουν ξεχάσει την θλιβερή παρουσία τους πριν 2 χρόνια στην Πανελλαδική απεργία όπου μάζεψαν όλα κι όλα 7 άτομα στο σημείο που όρισαν ως συγκέντρωση την ώρα που οι ταξικές δυνάμεις λίγο πιο πίσω είχαν μια συγκέντρωση χιλιάδων .

Με την στάση εργασίας στις 5 Ιουνίου στον επισιτισμό  και με την 24ώρη απεργία σε όλο τον κλάδο της 19 Ιουνίου δόθηκε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης , εργοδοσίας που με τις πλάτς της Ε.Ε θέλουν να μας μετατρέψουν τη ζωή κόλαση . Η κλιμάκωση αυτού του αγώνα ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά είναι επιβεβλημένη και πρέπει να έρθει σύντομα . Ως ΛΑΝΤΖΑ θα παλέψουμε για να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση αυτή μάχη για να πάρουμε τις ζωές και τις τύχες στα χέρια μας .