Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της ΛΑΝΤΖΑ σε Πάργα – Πρέβεζα

1983

Η πανελλαδική διεύρυνση και απήχηση της ΛΑΝΤΖΑ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό . Τα εργατικά σχήματα που συγκροτούμε αποτελούν σημείο αναφοράς για κάθε περιοχή που παρεμβαίνουμε , δίνουν ζωή  στα σωματεία που παρέμεναν σε αδράνεια για χρόνια με ευθύνη των δυνάμεων του υποταγμένου συνδικαλισμού , τα σπρώχνουν σε ταξική κατεύθυνση και λειτουργία κόντρα στις λογικές της συνδιαλλαγής και του εφησυχασμού .

Οι εργαζόμενοι σε τουριστικές περιοχές και προορισμούς όπως η Πάργα , βιώνουν τα αποτελέσματα της αδιάλλακτης στάσης Κυβέρνησης – Εργοδοτών όπου με τις άθλιες  νομοθετικές μεθοδεύσεις τους , άφησαν απροστάτευτους χιλιάδες εργαζόμενους , χωρίς εισόδημα καταδικάζοντας τους στην φτώχεια , την ανεργία και την επισφάλεια . Η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας -Πρέβεζας εδώ και χρόνια δίνει την μάχη για να αναστήσει το σωματείο , να το μετατρέψει σε  όπλο  των εργαζομένων ,όχι σε εργαλείο παραγωγής αντιπροσώπων όπως το θέλει η ΠΑΣΚΕ και οι συνοδοιπόροι τους για να συντηρούν την επίπλαστη πλειοψηφία σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Ομοσπονδία – Εργατικό Κέντρο ) . Οι εργαζόμενοι το έχουν αντιληφθεί και μπροστά στην σημερινή δύσκολη συγκυρία στιρίζουν τις πρωτοβουλίες μας επιδιώκοντας να πάψει το σωματείο να  παραμένει αμέτοχο , να πάψει να λειτουργεί με όρους κοινωνικού εταιρισμού και ως φερέφωνο της εργοδοσίας .

Με συνεχόμενες δράσεις η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας πίεσε και συνεχίζει να πιέζει με στόχο την υπεράσπιση όλων των εργαζομένων της περιοχής που απασχολούνται στον κλάδο . Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών την Παρασκευή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις και  βγήκε το ακόλουθο Δελτίο τύπου .

H ΛΑΝΤΖΑ Πάργας-Λευκάδας -Πρέβεζας χαιρετίζει τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα με κεντρικό αίτημα την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των εποχικά εργαζομένων.

Μέλη της ΛΑΝΤΖΑ από  Πάργα-Λευκάδα-Πρέβεζα στηρίξαμε τη κινητοποίηση στη Πρέβεζα τη Παρασκευή 26/6 αλλά και  όλες τις αγωνιστικές αποφάσεις και θα συμβάλλουμε στη κλιμάκωσή  τους. Για να γίνει αυτό  με αξιοπρεπείς όρος πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια μας ξεζούμισαν .  Να αυξηθεί επιτέλους η φορολογία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου , να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στα κέρδη που συσσώρευσαν μέσα στην δεκαετία ώστε να στηριχθεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων του κλάδου .

Ας σταματήσουν να μας λένε, «δεν έχουμε λεφτά». Ας αντλήσουν πόρους από την παύση πληρωμής και την διαγραφή του  ληστρικού χρέους που δημιούργησαν οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες με τις πλάτες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων επί δεκαετίες με τα θαλασσοδάνεια.  Ας  πάψουν να ξοδεύουν το υστέρημα του λαού σε εξοπλιστικά προγράμματα

  • Καμία απώλεια εισοδήματος , διασφάλιση του με βάση τις Κλαδικές συμβάσεις εργασίας
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων και των πρόσφατων ΠΝΠ
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους .
  • Επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των εποχικών και ελαστικά εργαζόμενων
  • Καμιά απόλυση – καμιά ελαστικοποίηση της εργασίας- καμία μείωση μισθού στις επιχειρήσεις που κλείσανε για τρεις μήνες και ανοίγουν τώρα
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα και η επιδότηση ανεργίας όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το 2021, ανεξάρτητα αν συμπληρώσουν φέτος τις ασφαλιστικές ημέρες που απαιτούνται.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μειώσεις του μισθού, για να δουλέψει ο κόσμος και να χτυπηθεί η ανεργία..
  • Ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού για να σταματήσει το αίσχος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
  • Συγκρότηση παντού επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας και ειδικών υγειονομικών κλιμακίων για να διασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όλα από κοινού με τα σωματεία και τις επιτροπές των εργαζομένων .
  • Υποχρεωτικό Υγειονομικό διαβατήριο σε όλους τους τουρίστες, δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, απαλλαγή από την εργασία χωρίς απώλεια εισοδήματος για όλους όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κινδύνου.

-Ουσιαστική επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού από το κράτος  όχι τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η ξεκούραση και η αναψυχή των ανθρώπων δεν είναι μόνο εμπόρευμα , είναι κεκτημένο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο .

Καλούμε νέες συσκέψεις και συνελεύσεις. Κλιμακώνουμε τον αγώνα