Σύσκεψη Season Fight

2558

Η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, με τις προβλέψεις για το 2018 να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνοντας τη συνεχή ανοδική πορεία που καταγράφει ο κλάδος και την άυξηση της κερδοφορίας του.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι ο κλάδος «υπόδειγμα» για το κεφάλαιο, αποτελεί συνάμα ένα τεράστιο και ανεξάντλητο πεδίο πειραματισμού των νέων εργασιακών σχέσεων: Voucher Τουρισμού, πρακτικές ασκήσεις και μαθητεία για όσους φοιτούν σε δομές Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Δεν θεωρούμε οτι η σεζόν επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους του επισιτισμού. Αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν σε όλους τους κλάδους που αλληλεπιδρούν με τον Τουρισμό και αυξάνουν την ένταση εργασίας ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπως για παράδειγμα το εμπόριο, η ναυτιλία, τροφοδοσία , τρόφιμα ποτά κτλ

Περυσι, με πρωτοβουλία εργαζόμενων του κλάδου του τουρισμού αποφασίσαμε οτι δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς.H πρωτοβουλία του #seasonfight γεννήθηκε. Μετρήσαμε μικρά, αλλά αναγκαία βήματα για την οργάνωση του κόσμου της δουλειάς στην καλοκαιρινή σεζόν και μετά από αυτην. Στην συνέχεια και αναβάθμιση αυτής της πρωτοβουλίας καλούμε και φέτος. Να δημιουργήσουμε αυτή την δικτύωση που θα λειτουργήσει ως παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ηλεκτρονικό και μή, στα νησιά, στην επαρχία και στην Αθήνα.

Σαν ΛΑΝΤΖΑ καλούμε σε σύσκεψη εργατικών σχημάτων και αγωνιστών/στριών την Κυριακή 8 Ιούλη στον χώρο του ΣΑΔΑΣ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι ) και ώρα 18:00, για την συγκρότηση της καμπάνιας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πατρα, Δυτ. Ελλάδα, Χανιά και Ηράκλειο.