ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

1548

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι θέμα «ατομικής ευθύνης», γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κραυγάζουν για τα αυτονόητα μέσα προστασίας και για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού σε ένα διαλυμένο δημόσιο νοσοκομείο. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους χτυπιούνται αλλεπάλληλα, με τις απολύσεις να φτάνουν σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ οι συνέπειες της πανδημίας θα επηρεάσουν αρνητικά την «βαριά βιομηχανία της χώρας», τον Τουρισμό που εδώ και μια δεκαετία έχει συσσωρεύσει τεράστια κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο βασισμένα πάνω στην ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου .

Η κάλυψη και η ενίσχυση  της εργοδοτικής αυθαιρεσίας από την κυβέρνηση  δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ,δεν περιμέναμε τον κορονοϊό να μας το αποδείξει. Η πανδημία έχει μετατραπεί σε ισχυρό εργαλείο επιβολής αντεργατικών μέτρων  τα οποία θα λάβουν μόνιμο χαρακτήρα .Οι συνεχόμενες Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τσακίζουν ένα ένα τα εργατικά δικαιώματα και τις  συνδικαλιστικές ελευθερίες  δημιουργώντας ένα εύφορο έδαφος στην μετά πανδημίας εποχή για τους εργοδότες . Ταυτόχρονα οι απώλειες για το κεφάλαιο περιορίζονται με προκλητικές διευκολύνσεις υπέρ του ενώ για τους εργαζόμενους προβλέπονται  μισοί μισθοί μέσω της εκ περιτροπής εργασίας , περικοπές και περιορισμός των ήδη πενιχρών επιδομάτων αλλά και αποκεφαλισμός των ελκτικών μηχανισμών σε ένα κλάδο που βασιλεύει η μαύρη ή  υποδηλωμένη εργασία ,  οι απλήρωτες υπερωρίες κτλ

Η προσπάθεια του τσακίσματος κάθε εργατικού δικαιώματος, όπως είναι και η αναστολή της καταβολής του δώρου του Πάσχα για τον μήνα Ιούνιο, θα μας βρει απέναντί τους. Τους θυμίζουμε ότι το δώρο του Πάσχα είναι δεδουλευμένο και κατοχυρώνεται μέσα από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τη στιγμή που το επίδομα είναι αναντίστοιχο των αναγκών μας, το δώρο του Πάσχα αποτελεί θέμα επιβίωσης. Όλη αυτή η τακτική της αναστολής, αλλά και των επικλήσεων για οικονομική δυσχέρεια των επιχειρήσεων οδηγεί στην τελική κατάργηση όλων των εργατικών μας δικαιωμάτων και δεν πρέπει μείνει αναπάντητη από κανέναν εργαζόμενο.

Δεν θα το επιτρέψουμε – Είναι δεδουλευμένα μας και δεν θα τα παζαρέψουμε!

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να καταγγείλουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας τους, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τα δικαιώματά μας να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα!

Σαν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού απαιτούμε, παλεύοντας μέσα από το συνδικάτο μας, την καταβολή του δώρου Πάσχα, μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 15/4.

Κανένα δικαίωμα και κεκτημένο δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση!

Στηρίζουμε την διαμαρτυρία την Τρίτη 14 Απριλίου στο Υπουργείο Εργασίας στις 12:30 που οργανώνουν σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού

Καλούμε όλα τα ταξικά  σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας

Παλεύουμε για να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη των αφεντικών!