ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ- ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

1075

Αν πέρσι λέγαμε πως η εορταστική περίοδος ήταν πρωτόγνωρη λόγω λοκ ντάουν και περιορισμών λόγω της υγειονομικής κρίσης, φέτος ίσως ζούμε την πραγματική δυστοπία, των επιλογών της Κυβέρνησης και του Κεφαλαίου. Με τον μισθό να μην φτάνει ούτε για ζήτω, και εμείς να μετράμε 2υρω-το 2ευρω, όλοι και όλες περιμένουμε μέχρι και σήμερα για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος είμαστε σίγουροι πως δεν θα λήψουν τα παρατράγουδα, τα οποία τόσο σε εμάς όσο και σε μιά σειρά κλάδους του ιδιωτικού τομέα είναι η κανονικότητα και όχι η εξαίρεση. Λίγο οι αναστολές συμβάσεων που ίσχυαν μέχρι και τον Μάιο, λίγο το πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία, λίγο και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο το οποίο ήρθε για να επισφραγίσει το Ν/Σ Χατζηδάκη, μας έχουν αφήσει εκτεθειμένους στις ορέξεις των εργοδοτών, που άλλωτε καταβάλουν μέρος αυτού, άλλωτε τίποτα και άλλωτε έχουν το θράσος να ζητάνε την επιστροφή του.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Και όπως συνέβει και με το δώρο Πάσχα και με το επίδομα αδείας, τους τραγελάφους που αντικρίσαμε στις σειρές του ΟΑΕΔ για το εποχικό επίδομα, τα σώματα επιθεώρησης παραμένουν υποστελεχωμένα, επομένως η εργοδοσία παραμένει ανεξέλεγκτη για το αν και πως θα καταβάλλει το Δώρο. Φέτος λοιπόν με βάση τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους συναδέλφους που ήταν σε αναστολή τον Μάιο, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, για αυτό το χρονικό διάστημα το δώρο θα καταβληθεί από το κράτος και το υπόλοιπο μέρος από τον εργοδότη.

Με την πανδημία να λειτουργεί καταλυτικά, χρόνια τώρα, μεθοδευμένα , κυβερνήσεις , εργοδοσία και φίλοι τους (ΣΕΒ , ΣΕΤΕ ,ΓΣΕΕ),προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο γαιδαρος πετάει. Στην πράξη τα αφεντικά με τις πλάτες των παραπάνω φορέων ,  και μόνο κριτήριο τα κέρδη τους, απλά έχουν αποφασίσει πώς δεν χρειάζεται να μας δίνουν το δώρο.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο/ισσα , να μη υποκύψουμε στις πιέσεις της εργοδοσίας.Να απαιτήσουμε την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και όλων όσων για χρόνια παλέυει το εργατικό κίνημα. Να καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια των εργοδοτών να μας κλέψει όσα νόμιμα δικαιούμαστε. Με συλλογικό αγώνα πρέπει και μπορούμε να κερδίσουμε κάθε μεγάλη και μικρή μάχη

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Απαιτούμε να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στο ύψος του ονομαστικού μισθού. Να μην γίνει ο υπολογισμός στη βάση του επιδόματος ειδικού σκοπού που βάζει χέρι στο εισόδημά μας.
  • Απαιτούμε να ενισχυθεί η λειτουργία του σώματος επιθεώρησης εργασίας και να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για παραβιάσεις εργατικής νομοθεσίας είτε αφορά το εισόδημα μας έιτε τις συνθήκες εργασίας.
  • Άμεση αναδρομική καταβολή του επιδόματος αδείας και δώρου Πάσχα για τις περιπτώσεις που δεν δόθηκε.
  • Αναφέρουμε – καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα στο συνδικάτο επισιτισμού/ τουρισμού Αττικής ακριβώς γιατί δεν είναι προσωπική υπόθεση του καθενός αλλά μας αφορά όλους και όλες.
  • Κανείς/ καμία μόνος/η στη κρίση. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, δηλαδή κυβέρνηση και εργοδοσία.