Όλοι/ες στην 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτέμβρη Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο

1406

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε στρωμένο έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ για να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους . Το νέο αντεργατικό τερατούργημα που φέρνουν είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου επιδιώκοντας την υποταγή των εργαζόμενων για πάρα πολλά χρόνια .

Θέλουν να τελειώνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , να κάνουν αδύνατη την επέκταση τους .

Με βάση το σχέδιο νόμου εξαιρούνται από την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων επιχειρήσεις, «που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα» κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτή ο εργοδότης πολύ εύκολα με λογιστικά τεχνάσματα . Ταυτόχρονα εξαιρεί από την εφαρμογή των εθνικών κλαδικών συμβάσεων, όπου υπάρχει αντίστοιχη τοπική σύμβαση. Η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων γίνεται Γολγοθάς καθώς δίπλα στους δυσμενείς όρους, που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται και νέοι δυσμενέστεροι: οι εργοδοτικές ενώσεις  που θα αναφέρονται σε αυτή, θα πρέπει να απασχολούν το 50%+1 των εργαζομένων του κλάδου σύμφωνα με το μητρώο μελών που οι ίδιες καταθέτουν και χρειάζεται να έχει γνωμοδοτήσει θετικά το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας κατόπιν υπουργικού «αιτήματος». Σύμφωνα με το ίδιο νομοσχέδιο μια κλαδική σύμβαση δεν θα εφαρμόζεται αν η εργοδοσία επικαλεστεί ότι η εφαρμογή της θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Επιδιώκουν  πλήρες φακέλωμα (ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των σωματείων) , εκφυλίζουν τις γενικές συνελεύσεις ως ανώτατο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων και λήψης αποφάσεων . Ο στόχος τους είναι σαφής ,  Συνδικάτα παροπλισμένα, χωρίς εσωτερική ζωή και λειτουργία, εργαζόμενοι που θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά σαν να συμμετέχουν σε τηλεφωνικό γκάλοπ, χωρίς τη ζωντανή συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεπίδραση ιδεών.

Δίνουν πάτημα και προστασία τους εργοδότες  να συνεχίσουν να μας ξεζουμίζουν 

Σε ένα κλάδο όπως ο δικός μας που η εργοδοτική ασυδοσία ξεπερνά κάθε όριο , η μαύρη  υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία κυριαρχεί με τους εργαζόμενους να δουλεύουν καθημερινά 10ώρα και 12ώρα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δυσκολέψουν τον εργαζόμενο να διεκδικεί το δίκαιο και τα δικαιώματα του ανοίγοντας το δρόμο για μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας αφήνοντας τους εργοδότες στο απυρόβλητο.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο χτυπούν ειδικά τα πρωτοβάθμια σωματεία, γιατί ξέρουν καλά πως εξακολουθούν να αποτελούν πυρήνες αντίστασης και συλλογικής δράσης .Με την βοήθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της «κοινωνικής συμμαχίας» τους με τους εργοδότες επιδιώκουν να σαμποτάρουν το αγωνιστικό μέτωπο  να περιορίσουν τις αντιδράσεις

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ξεβρακώθηκαν για ακόμα μια φορά στα μάτια των εργαζόμενων με τις προσπάθειες τους να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο βάζοντας αρχικά , όπου ελέγχουν , διαφορετική ημερομηνία απεργίας ενώ κατόπιν ζήτησαν την οριστική αναβολή της . Είναι σε διατεταγμένη αποστολή από τους εργοδότες αλλά αυτή την φορά η επιδίωξη τους να μετατραπεί η απεργία σε άλλο ένα μνημόσυνο την μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην βουλή έπεσε πάνω στην ισχυρή αντίδραση του ταξικού κινήματος . Η προσπάθεια της  ΓΣΕΕ  να τορπιλίσει με κάθε αθέμιτο τρόπο μια μεγάλης έκτασης συσπείρωση και συντονισμό που επιτεύχθηκε προκειμένου το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιμετωπίσει αγωνιστικά και απεργιακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα τελικά έπεσε στο κενό αποκαλύπτοντας το ρόλο της ως γνήσιου και σταθερού εταίρου του κεφαλαίου.

Εργατικό κίνημα, λαός και  νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά! Αυτή η απεργία να γίνει το έναυσμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω όλο το νομοσχέδιο έκτρωμα !

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση

Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας

 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Παλεύουμε για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς κι αμοιβής και σύγχρονα δικαιώματα!

Την Τρίτη 24/9 στις 9:00 καλούμε στην προσυγκέντρωση του συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής  έξω από το ξενοδοχείο Electra Metropolis ενάντια στην απόλυση συναδέλφου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν τα ανεξάρτητα ταξικά σωματεία .