Καταγγελία απλήρωτης εργασίας στο μαγαζί «Ο ΠΙΚΟ»

840

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση με ψίχουλα του κατώτατου μισθού, ενώ παράλληλα ψηφίζει την μείωση του αφορολόγητου, την ίδια στιγμή που πολλοί νέοι συνθλίβονται από το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής και εξωθούνται στην μετανάστευση. Ο εργασιακός μεσαίωνας , οι τραμπουκισμοί , η εργοδοτική αυθαιρεσία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία καλά κρατεί.

Στις 4.1.2019 υπογράφεται σύμβαση αορίστου χρόνου 4,5/ώρα ευρώ μεικτά , δυο φορές την εβδομάδα (Παρασκευή Σάββατο) ωράριο 20:30-01:30 για την θέση του DJ στο μαγαζί “Ο ΠΙΚΟ” Νηλέως 54 Θησείο.
Την Τρίτη  5.2.2019 γίνεται μια πρώτη απόπειρα συνεννόησης προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα από 4.1.2019 μεταξύ του συντρόφου Α.Ρ. Α. και του ιδιοκτήτη Γεώργιου Αραπογιάννη. Ο ιδιοκτήτης πέραν της ούτως ή άλλως υποχρέωσής του να καταβάλει έγκαιρα τα δεδουλευμένα , ενημερώθηκε με σαφή τρόπο από την πρώτη στιγμή για την αναγκαιότητα καταβολής των χρημάτων εμπρόθεσμα καθώς εκκρεμεί το ενοίκιο του συντρόφου και ως εκ τούτου θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού του. Σε όλα αυτά απάντησε πως πιέζεται και θα κάνει ό,τι νομίζει αυτός και πως έτσι λειτουργεί γενικά , δεσμεύτηκε πως θα επικοινωνήσει με τον λογιστή για το ακριβές πόσο και θα το καταβάλει μέχρι την επομένη (6.2.2019)
Την Τετάρτη 6.2.2019 δεν απαντούσε σε τηλέφωνα και δεν ήταν στο μαγαζί. Το βράδυ 22:00 ο σ. Α.Ρ.Α. πήγε από το μαγαζί για νέα επικοινωνία και τότε ο ιδιοκτήτης άρχισε να βρίζει με χυδαιότητες και να απειλεί. Στο άκουσμα ότι αν δεν καταβληθούν τα χρήματα μέχρι την Παρασκευή 8.1.2019 θα έρθει το σωματείο και θα βγει καταγγελία έγινε πιο επιθετικός φωνάζοντας  “θα πεθάνεις ,δεν θα πάρεις φράγκο , θα σε σφάξω και θα πάρω τώρα δυο τηλέφωνα και θα έχεις πρόβλημα“.

Καταγγέλλουμε την άθλια συμπεριφορά και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι νέοι εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βρεθεί στην δύνη μιας βάρβαρης νεοφιλελέυθερης επίθεσης , δίνοντας καθημερινά την μάχη της επιβίωσης σε ένα αντεργατικό περιβάλλον δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν τραμπούκο και κανένα νταή αφεντικό.
Απαιτούμε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα από 4.1.2019 στον σ. Α.Ρ.Α.
Καταγγέλλουμε την άθλια συμπεριφορά και τις απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιτότητας του συντρόφου.