Κάτω τα ξερά σας απο την Κοινωνική Ασφάλιση

833

Το νέο Αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να αποτελειώσει την κοινωνική ασφάλιση με συνοπτικές διαδικασίες . Η κυβερνητική προπαγάνδα ,μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ , θέλει να πείσει ότι πρόκειται για μια φιλολαϊκή ασφαλιστική μεταρρύθμιση  ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί την συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου σε πιο επιθετική μορφή , διατηρώντας την ίδια αντεργατική φιλοσοφία .

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας των κοινωνικών κατακτήσεων 

Επιβάλει την διχοτόμηση της σύνταξης σε «εθνική» σύνταξη πείνας των 384 ευρώ που κι αυτή θα εξαρτάται από τις δημοσιονομικές ανάγκες και ανταποδοτική (κεφαλαιοποιητική – μη εγγυημένη κρατικά) οδηγώντας του νέους στην ιδιωτική ασφάλεια ως συμπλήρωμα .

Οι συντελεστές αναπλήρωσης για το ανταποδοτικό μέρος παραμένουν αυτοί που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου  δραστικά περικομμένοι καταδικάζοντας έτσι όλους τους συνταξιούχους στην φτώχια και την εξαθλίωση .

Καταργείται  αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

Με την  ενοποίηση του σημερινού ΕΤΕΑΕΠ (επικουρικές και εφάπαξ ) στον ΕΦΚΑ ανοίγει ο δρόμος για περεταίρω δήμευση των αποθεματικών που έχουν καταληστευθεί πρόσφατα με το PSI αλλά και στο παρελθόν από τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς κοράκια . Παράλληλα προωθεί ανοικτά τα επαγγελματικά ταμεία , που είναι διακαής πόθος της ΓΣΕΕ και του φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού , για να τζογάρονται ελεύθερα σε χρηματιστηριακά σκουπίδια τα λεφτά από το υστέρημα των εργαζομένων .

Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι υπόθεση μόνο των ηλικιωμένων και των  συνταξιούχων  αλλά κυρίως των νέων και της σημερινής εργατικής βάρδιας  διότι οι εισφορές για σύνταξη και υγεία αποτελούν μέρος του μισθού ο οποίος σφαγιάζεται στον βωμό της Καπιταλιστικής Ανάπτυξης και στην λογική της μείωσης του εργατικού κόστους προς όφελος του κεφαλαίου . Η προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών ως «επενδυτικό κίνητρο κερδοφορίας» μεγεθύνει τον κλεμμένο μισθό, μειώνει το αποθεματικό του εργαζόμενου, στραγγαλίζει  οικονομικά την δημόσια περίθαλψη , το δικαίωμα σε σύγχρονες και υψηλού επιπέδου δημόσιες , δωρεάν υπηρεσίες υγείας .

Ο κλάδος μας μαστίζεται από την μαύρη εργασία ,  κυριαρχούν πληθώρα ελαστικών μορφών εργασίας , υπάρχει σημαντικό ποσοστό  εποχικών εργαζόμενων. Σε αυτές τις συνθήκες άγριας εργοδοτικής ασυδοσίας και επισφάλειας τα 40 χρόνια δουλειάς για σύνταξη στα 62 αποτελούν μακρινό όνειρο , θα είμαστε πλέον καταδικασμένοι να δουλεύουμε σκληρά μέχρι το θάνατο .

Ποια ή ποιος εργαζόμενος σε επισιτιστικό κατάστημα ή ξενοδοχείο θα καταφέρει να επιβιώσει 40 και πλέον χρόνια στην δουλειά μέσα σε αυτές τις  συνθήκες εντατικοποίησης που επιβάλει το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο , πόσο μάλλον όταν μετά τις ηλικίες των 50 ετών οι εργοδότες μας πετάνε στον δρόμο ως «αντιτουριστικούς» και ακατάλληλους  .

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να δώσει μαχητικό Παρόν στη μάχες που ανοίγονται μπροστά μας ενάντια στην ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης , ενάντια στον αργό θάνατο που επιβάλουν Κυβέρνηση – Κεφάλαιο – Ε.Ε

Έχουμε τα εφόδια να αναμετρηθούμε αρκεί όλοι να συσπειρωθούμε στα ταξικά συνδικάτα ,  να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο , να παλέψουμε με κάθε μέσο ώστε να ανατραπεί όλο το  αντιασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

  • Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών αντί κατάργηση τους να πληρώσει το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι
  • Αυξήσεις σε μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες , μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους , κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας , κατάργηση των δουλεμπορικών
  • Να επανέλθουν οι ειδικότητες του Μάγειρα και της καμαριέρας , του Βοηθού Σερβιτόρου στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας 5ήμερο -7ωρο -35ωρο
  • Να ενταχτεί η ειδικότητα του διανομέα στα ΒΑΕ , να καταργηθεί κάθε νόμος που τους επιβάλει ή αφήνει παράθυρα με δήθεν αποζημίωση στο ωρομίσθιο , να εργάζονται με δικό τους όχημα καλύπτοντας την συντήρηση του . Όχι άλλες δολοφονίες στο βωμό του κέρδους , τα μέτρα ατομικής προστασίας και ασφάλειας είναι ευθηνή των εργοδοτών και οφείλουν να τα παρέχουν .
  • Επαναφορά της 20ετίας στο Εφάπαξ. Οι Επικουρικές συντάξεις να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Ο χρόνος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους και τους εργαζόμενους με ορισμένου χρόνου συμβάσεις να αναγνωρίζεται για ως συντάξιμος.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους.
  • Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις, κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης . Ζωή με αξιοπρέπεια στα γηρατειά στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

ΜΕ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ .