Μέρα δράσης για τα εργατικά δικαιώματα ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης -εργοδοσίας

315

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Απριλίου παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας . Η παρέμβαση ήταν στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για τα εργατικά δικαιώματα ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης Εργοδοσίας. Την κινητοποίηση στήριξαν πάνω απο 20 σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απο διάφορους κλάδους .

Η ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό τουρισμό ,  στήριξε την συγκεκριμένη παρέμβαση μεταφέροντας στους συγκεντρωμένους  και τις δυσκολίες των εργαζομένων στο κλάδο , κυρίως των εποχικών , οι οποίοι έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι , χωρίς εισόδημα , χωρίς προοπτική για εργασία στο μέλλον με σοβαρές δυσκολίες στην ίδια τους την επιβίωση .

Στο ίδιο κλίμα , απο την Πάργα  η συνάδελφος Έλσα Υφαντή , μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Τουρισμό – Επισιτισμό  Πάργας και της ΛΑΝΤΖΑ Πάργας , έκανε δημόσια παρέμβαση για τα δικαιώματα των συναδέλφων εποχικών ξεκαθαρίζοντας οτι δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα .

Άφαντη ήταν φυσικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, η οποία αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία των σωματείων, αρκετά από τα οποία είχαν ζητήσει εγγράφως τις προηγούμενες μέρες συνάντηση με τους υπεύθυνους της κυβέρνησης.

Επόμενο βήμα η στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων στα Super Market που έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις αύριο 15 Απριλίου και συνεχίζουμε με παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας μέχρι την κλιμάκωση της δράσης μας με την μεγάλη εργατική απεργία της 1ής Μαίου  .