Οι Ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ καθάρισαν για λογαριασμό των εργοδοτών .

1041

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 52ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό . Αναμφισβήτητα το γεγονός που σημάδεψε το συγκεκριμένο συνέδριο ήταν η διαδικασία παρωδία  την οποία επέλεξαν  ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ για την  νομιμοποίηση της συμμετοχής των αντιπροσώπων που εκλέχθηκαν από το ψευτοσωματείο ΙΚΟΣ που δημιούργησε ο Α. Ανδρεάδης , γνωστός μεγαλοξενοδόχος και επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) . Συγκεκριμένα επέβαλαν  μια ψηφοφορία δια ανατάσεως κατά την οποία ήταν αδύνατο να προκύψει ξεκάθαρο αποτέλεσμα αφού φρόντισαν σε όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης να δημιουργούν συνεχώς εντάσεις με προπηλακισμούς και χαρακτηρισμούς εναντίον συνδικαλιστών των άλλων παρατάξεων   . Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι  οι συνδικαλιστές της  ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ με περίσσιο τσαμπουκά απέρριψαν το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας με λίστα ,όπως  πρότειναν οι παρατάξεις  της ΔΑΣ και της ΛΑΝΤΖΑ , που θα διασφάλιζε το αποτέλεσμα μέσα από μια έγκυρη και διαφανή  διαδικασία.

Σε όλη την διάρκεια του συνεδρίου οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ δεν λησμονούσαν  να μας θυμίσουν την στενή  πολιτική συγγένεια που έχουν με  την ακροδεξιά και τον ρατσισμό ειδικά όταν μια εκ των αντιπρόσωπων τους από την Χίο δεν δίστασε να τοποθετηθεί εναντίον των προσφύγων που ζουν στο νησί οι οποίοι όπως είπε δυσκολεύουν τη ζωή των κατοίκων δημιουργώντας  σκουπίδια !!!!!  Το φασιστικό τους κρεσέντο  όμως δεν έμεινε εκεί καθώς συνεχώς προκαλούσαν , έβριζαν χυδαία και σε κάποιες περιπτώσεις κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αντιπροσώπων της ΛΑΝΤΖΑ οι οποίοι αναγκάστηκαν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και την σωματική τους ακεραιότητα σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις από μαινόμενους «συνδικαλιστές» που επεδίωξαν να εφαρμόσουν  εντός του συνεδρίου πρακτικές που διδάχτηκαν κατά τις  θητείες τους  ως  Κένταυροι  και Ρειντζερ .

Παρά τους προπηλακισμούς και της βίαιες επιθέσεις εναντίον μας καταφέραμε στην τοποθέτηση μας να ξεσκεπάσουμε με αποδείξεις το ρόλο «συνδικαλιστών» όπως του προέδρου του σωματείου του Χιλτον και των συνεργατών του , παρουσιάζοντας αποδείξεις και ντοκουμέντα από την φιλοεργοδοτική τους δράση , ξεμπροστιάζοντας αυτούς και όσους τους στηρίζουν στο απερχόμενο προεδρείο . Στη συνέχεια παρουσιάσαμε συντριπτικά στοιχεία που έδειχναν την δραματική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων σε μισθούς και κοινωνική ασφάλεια την ώρα που οι επιχειρηματίες του κλάδου θησαυρίζουν . Μιλήσαμε για το σιωπητήριο αγώνων που έχει κηρύξει η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ που ελέγχει όλα αυτά τα χρόνια την ομοσπονδία  μπροστά σε μια απέραντη εργασιακή ζούγκλα . Κάναμε λόγο για το γεγονός ότι στέκονται πάντα εμπόδιο στην ανάπτυξη ταξικών αγώνων  ,επιδιώκοντας τον κοινωνικό εταιρισμό και την συνδιαλλαγή με την εργοδοσία .

Παρουσιάσαμε τις μεγάλες μάχες που έχουμε δώσει ως  ΛΑΝΤΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των εργαζομένων σε μικρούς και μεγάλους εργασιακούς χώρους  αλλά και την δική μας αντίληψη για την ταξική ανασυγκρότηση ενός σύγχρονου , μαχητικού , αυτόνομου εργατικού κινήματος κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό που θέλει σωματεία σφραγίδες , χωρίς δράση , χωρίς οργάνωση και δημοκρατική λειτουργία , ελεγχόμενα από τους εργοδότες, .

Με την όλη  στάση τους στο 3ήμερο συνέδριο της ΠΟΕΕΤ οι υποταγμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ , που εμφανίστηκαν  ξανά  με ενιαίο ψηφοδέλτιο  , έκαναν σαφές ότι εξακολουθούν να βρίσκονται πάντα σε αγαστή συνεργασία και μόνιμη συναλλαγή  με τους μεγαλοξενοδόχους , οι οποίοι μέσο αυτών θα εξακολουθούν να ορίζουν τις τύχες τις ομοσπονδίας  διαμορφώνοντας έτσι συνθήκες που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα τους και όχι των εργαζομένων .

Οι καταγγελίες μας δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν αφού με τη λήξη του συνεδρίου τα ξεπουλημένα τσιράκια των εργοδοτών τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την στήριξη του γνωστού μεγαλοξενοδόχου και επίτιμου προέδρου του ΣΕΤΕ  Α. Ανδρεάδη κάνοντας τον εκλεκτό του ,Χρήστο Ευφραιμίδη, οργανωτικό γραμματέα ομοσπονδίας .

Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγο «συνδικαλιστής» της ΠΑΣΚΕ εκτός από πρώην συνταξιούχος ,  πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κασσάνδρας , έχει και τον ρόλο του συνδικαλιστικού υπεύθυνου στον όμιλο Ανδρεάδη . Είναι αυτός ο οποίος παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας στον σύνδεσμο ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας , είναι αυτός που έστησε το παράνομο «διεπιχειρησιακό» – εργοδοτικό  σωματείο  του Ομίλου με την επωνυμία ‘’IKOS SANI -IKOS HOTEL MANAGMENT’’ με έδρα τον Πολύγυρο Χαλκιδικής το οποίο αφορά 4 ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και Κέρκυρα , είναι αυτός που σε συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της ΠΟΕΕΤ Γ. Χόντζογλου και άλλους ΠΑΣΚίτες οργάνωσαν τις  εκλογές παρωδία του συγκεκριμένου σωματείου στην  Κέρκυρα με υποψήφιους μόνο διευθυντικά στελέχη  .

Το νέο προεδρείο της ομοσπονδίας που προέκυψε μετά το 52ο συνέδριο , με το καλημέρα άρχισε να ξεπληρώνει τα οφειλόμενα γραμμάτια προς τους μεγαλοξενοδόχους .

Ως ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό καλούμε κάθε εργαζόμενο να γυρίσει την πλάτη του στους υποταγμένους συνεργάτες των εργοδοτών της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ που μολύνουν με την παρουσία τους το Εργατικό Κίνημα .

Εμείς  θα συνεχίσουμε ακούραστα να παλεύουμε σε μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς στην γραμμή του μαχητικού ανεξάρτητου ταξικού αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ,  κόντρα στην συναίνεση  και την υποταγή .